Zo ziet het braakliggend stuk er vandaag uit.
Volledig scherm
Zo ziet het braakliggend stuk er vandaag uit. © RV

Met Bleekweide krijgt buurt rond Langerei er tegen volgende lente een nieuw stadsparkje bij

BruggeOp 9 januari starten de werken om van de Bleekweide een nieuw stadsparkje te maken. Al sinds 2019 heeft het stadsbestuur plannen om dit braakliggend stuk grond nabij de Langerei om te toveren tot een mooi stadspark met wandelpad.

  1. REPORTAGE. Op pad in Sint-Andries, waar de ene schande spreekt over de stadionplannen en de andere het toejuicht: “Iedereen spreekt erover”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Op pad in Sint-An­dries, waar de ene schande spreekt over de stadion­plan­nen en de andere het toejuicht: “Iedereen spreekt erover”

    De stadionplannen van Club Brugge hebben opnieuw een knauw gekregen. De Raad voor Vergunningsbetwisting heeft de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion vernietigd. En dat zorgt voor discussies in de omgeving van Jan Breydel, waar voor- en tegenstanders elkaar bestoken met argumenten. Zowel op café, op straat als in de frituur: het was donderdagmiddag gespreksonderwerp nummer één. “In onze straat zijn de voorbije jaren heel wat huizen verkocht. Toeval? Zeker niet.” Wij doken in het hart van Sint-Andries en luisterden aandachtig mee.