De gestolen Mercedes stond voor de zaak geparkeerd. Dinsdag kwamen een man en vrouw de wagen bekijken. Achteraf bleek dat ze van plan waren de Mercedes te stelen.
Volledig scherm
De gestolen Mercedes stond voor de zaak geparkeerd. Dinsdag kwamen een man en vrouw de wagen bekijken. Achteraf bleek dat ze van plan waren de Mercedes te stelen. © Patrick Deboo

Mercedes gestolen bij garage in Brugge: “De wagen uitgelezen en de code gekraakt, want de sleutel ligt hier nog”

Bij Garage Deboo langs de Oostendse Steenweg in Brugge is in de nacht van dinsdag op woensdag een Mercedes E 200 Break gestolen. Opvallend is dat de dieven met de wagen vertrokken zonder sleutel, want die bleef achter in de garage. “Ik vermoed dat ze de wagen hebben uitgelezen met speciale apparatuur, de code hebben gekraakt en zo de motor konden starten”, zucht garagist Patrick Deboo.

 1. Een kostbare sax, gemaakt van bomhulzen? Ook Phare de Vie laat zich verleiden door instrumentenbouwer: “Pak bestellingen gehad tijdens lockdown”
  PREMIUM

  Een kostbare sax, gemaakt van bomhulzen? Ook Phare de Vie laat zich verleiden door instrumen­ten­bou­wer: “Pak bestellin­gen gehad tijdens lockdown”

  Het bekende Brugse restaurant Phare de Vie pronkt met een uniek designstuk: een saxofoon, gemaakt uit bomhulzen. Dergelijke bijzondere muziekinstrumenten worden vervaardigd door Bruggeling Karel Goetghebeur, die er ondanks de coronacrisis opvallend meer verkocht dan anders. “Bijna alle 193 saxofoons zijn besteld", zegt hij. Sterk, als je weet dat één exemplaar 5.000 euro kost.
 2. Niet héle buurt wil met crowdfunding het nieuwe Clubstadion aanvechten: “Overlast door fans? Ik heb er net zo’n goeie band mee opgebouwd”
  PREMIUM

  Niet héle buurt wil met crowdfun­ding het nieuwe Clubstadi­on aanvechten: “Overlast door fans? Ik heb er net zo’n goeie band mee opgebouwd”

  “Overlast? Natuurlijk heb je al eens een zatte supporter ‘s nachts. Maar ik heb doorheen de jaren vooral een goeie band met de fans opgebouwd”, zegt Els Lescouhier. De uitbaatster van buurtwinkel Colmado in Sint-Andries betreurt het dat een groep bewoners een crowdfunding is gestart om hun procedure te bekostigen tegen de komst van het nieuwe Clubstadion.