De Brugse burgemeester Dirk De fauw had niet toevallig het borstnummer 2022.
Volledig scherm
PREMIUM
De Brugse burgemeester Dirk De fauw had niet toevallig het borstnummer 2022. © Benny Proot

Meer dan 4.000 lopers aan de start van Dwars door Brugge, ook burgemeester De fauw trekt loopplunje aan: “Ik ben trots op mijn tijd van 1 uur 38 minuten”

BruggeVoor de 41ste editie van ENGIE Dwars door Brugge haalden de organisatoren enkele vernieuwingen boven. Zo werd er niet langer gestart in de namiddag en voor het eerst zat ook het Minnewaterpark in het parcours. De opvallendste deelnemer was zonder twijfel burgemeester Dirk De fauw die de voorbije maanden intenstief trainde met het oog op de 15 kilometer.

  1. Producer van ‘Laat de zon in je hart’ viert 60ste verjaardag met muzikale vrienden in Brugs Concertgebouw: “En Willy Sommers zal erbij zijn”
    PREMIUM
    Brugge

    Producer van ‘Laat de zon in je hart’ viert 60ste verjaardag met muzikale vrienden in Brugs Concertge­bouw: “En Willy Sommers zal erbij zijn”

    De 60ste verjaardag van producer, componist en muzikant Patrick Hamilton uit Loppem zal in het voorjaar van 2023 niet onopgemerkt voorbij gaan. Liefst 1.200 mensen zijn uitgenodigd op dat feestje, dat plaatsvindt in het Concertgebouw in Brugge. Muzikale vrienden als Udo, Willy Sommers en Raf Van Brussel kruipen mee het podium op. “Zowat de hele Vlaamse muziekscène is ooit bij me langs geweest”, zegt hij.