Met bootjes werd de vis uit het water gehaald in Brugge.
Volledig scherm
Met bootjes werd de vis uit het water gehaald in Brugge. © Jan Van Maele

Massale vissterfte in Brugge is te wijten aan accidenteel lek bij Aveve

De massale vissterfte in de Brugse wateren is ontstaan door een accidenteel lek, en dus niet door een illegale lozing zoals eerst werd gevreesd. Het lek is ondertussen gedicht. Aveve, het bedrijf waar het lek ontstond, nam al enkele maatregelen om te vermijden dat het in de toekomst nog kan gebeuren. 

  1. Seksuoloog Wim Slabbinck vraagt dringend aandacht voor emotioneel welzijn: “Acht procent van Belgen had in periode april-juni suïcidale gedachten”
    PREMIUM

    Seksuoloog Wim Slabbinck vraagt dringend aandacht voor emotioneel welzijn: “Acht procent van Belgen had in periode april-ju­ni suïcidale gedachten”

    Dat onze uitgebreide, losse bubbel niet snel terugkomt en we misschien nog een jaar selectief zullen moeten zijn met onze sociale contacten, psychotherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck hoort het de virologen niet graag zeggen. “Zeker nu recente cijfers aantonen dat, in vergelijking met cijfers van twee jaar geleden, de helft méér mensen rondloopt met donkere gedachten”, zegt de Brugse Gentenaar. “Héél veel mensen lijden emotioneel heel erg onder de coronamaatregelen. Dat is óók een epidemie.”