Marc Slosse volgt Michel Goeman op.
Volledig scherm
Marc Slosse volgt Michel Goeman op. © Benny Proot

Marc Slosse (57) is nieuwe directeur van basisscholen Sint-Lodewijkscollege

BruggeMarc Slosse, de directeur van de basisschool aan de Gistelse Steenweg, is vanaf 1 februari de nieuwe coördinerend directeur van scholengemeenschap Sint-Lodewijks. Die telt zeven basisscholen. 

 1. Het zoemt aan zee! Waarom West-Vlaanderen de meest bij-vriendelijke provincie is. En hoe je daar zelf kunt aan meewerken
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Het zoemt aan zee! Waarom West-Vlaanderen de meest bij-vriendelij­ke provincie is. En hoe je daar zelf kunt aan meewerken

  Wist je dat er driehonderd soorten bijen rondzoemen in de Vlaamse tuinen? En dat je zelf ook je bijdrage kunt leveren om het de honingmakende insecten nog aangenamer te maken? Maar het kan nog beter. Op het grote Bijensymposium, waar onder andere Knokke-Heist aan meewerkt, gaan onderzoekers en mensen uit het veld de komende weken aan de slag. Niet toevallig is voor West-Vlaanderen gekozen. Zo deed de pas overleden burgemeester Leopold Lippens heel wat inspanningen voor de bijen. “Waarom? Wie dat vraagt, beseft duidelijk niet hoe belangrijk ze zijn.”
 2. Brugse horecaman slaakt noodkreet in 10 minuten durend filmpje: “Er moet toch iemand zijn mond opendoen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse horecaman slaakt noodkreet in 10 minuten durend filmpje: “Er moet toch iemand zijn mond opendoen”

  “Deel dit maar zoveel mogelijk op sociale media, dat ze eens wakker worden in de Wetstraat. We zitten verdorie met onze kin onder water." In een filmpje – dat al 80.000 keer is bekeken – spuwt de Brugse horecaman Hans Blanckaert zijn gal over de lange horecasluiting én veel te traag binnenlopende premies van de overheid. “Als we daarop moeten blijven wachten, mogen we sluiten.”
 1. Domburgse ondernemers slaan alarm: wij moeten open!
  Play

  Domburgse onderne­mers slaan alarm: wij moeten open!

 2. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok