De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Man ontkent poging tot doodslag op zijn vriendin: “Het ging om wurgseks”

Een Poolse Bruggeling zit in de cel op verdenking van poging tot doodslag op zijn vriendin. Het slachtoffer beweert dat ze verkracht werd door haar vriend en dat hij haar nadien probeerde te wurgen. De man zelf ontkent dit en stelt dat het om wurgseks ging. 

De verdachte werd zondagmorgen in alle vroegte in de boeien geslagen door de politie. Zijn vriendin beweerde dat hij haar verkrachtte en nadien probeerde te wurgen. In haar hals werden effectief wurgsporen aangetroffen. Toch ontkent haar vriend de feiten. “Mijn cliënt verklaart dat het om vrij brutale seks ging, waar ook zij haar toestemming voor had gegeven”, reageert zijn advocaat Alexander Verstraete. “Hij ontkent dat hij haar dood wilde.” Het slachtoffer is naar eigen zeggen emotioneel getekend door de feiten. Haar vriend werd afgelopen weekend nog aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag en verkrachting. De Brugse raadkamer verlengde zijn aanhouding vrijdagmorgen met een maand.

  1. Voor het eerst sinds waarnemingen een bever gezien in West-Vlaanderen: “Misschien wel het gevolg van het coronavirus”

    Voor het eerst sinds waarnemin­gen een bever gezien in West-Vlaanderen: “Misschien wel het gevolg van het coronavi­rus”

    Een Brugse studente heeft een bever gespot aan het Minnewater in Brugge. Het is de eerste keer dat het dier in West-Vlaanderen gespot wordt. Sinds de Euraziatische bever in 1848 bijna uitgestorven was, is hij nu in alle Belgische provincies opnieuw opgedoken. “Of de rust in het anders zo drukke Brugge door het coronavirus hier iets mee te maken heeft? Moeilijk te zeggen”, klinkt het bij Natuurpunt.