Benny Proot
Volledig scherm
PREMIUM
© Benny Proot

Man (46) reed ooit onder invloed iemand dood, maar heeft les duidelijk niet geleerd: “Ja, ik zag haar vallen, maar het was te druk om te stoppen”

Oostkamp/BruggeHij veroorzaakte al een dodelijk ongeval onder invloed, werd al vijfmaal veroordeeld voor alcohol achter het stuur, maar nóg heeft een 46-jarige man uit Oostkamp zijn les niet geleerd. Maandagochtend verscheen hij opnieuw voor de politierechter. Opnieuw reed hij onder invloed iemand aan, gelukkig zonder minder dramatische gevolgen. Toch pleegde de veertiger nog maar eens vluchtmisdrijf. “Ronduit choquerend”, aldus de politierechter. 

  1. ‘Elektrisch autosalon’ op 't Zand doet twijfelaars overstag gaan: “Kan ik mijn stopcontact gebruiken of moet ik een laadpaal zetten?”
    PREMIUM
    Brugge

    ‘Elektrisch autosalon’ op 't Zand doet twijfe­laars overstag gaan: “Kan ik mijn stopcon­tact gebruiken of moet ik een laadpaal zetten?”

    Drie dagen lang is 't Zand in Brugge omgetoverd tot een openlucht autosalon voor elektrische wagens. Honderden geïnteresseerden maken er op één locatie kennis met de allernieuwste elektrische modellen van elf Brugse concessiehouders. “Anders doen mensen er vaak een paar dagen over om garages en auto’s te vergelijken, hier kan het op een zakdoek en dat inspireert duidelijk”, zegt Stijn Vansteenbrugge van RijBatterij.