Volledig scherm
De Roemeen gebruikte telkens een muntstuk van 2 euro. © BELGA

Man (44) krijgt 37 maanden cel voor wisseltruc bij liefst 21 senioren

Een 44-jarige Roemeen heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden cel gekregen, omdat hij in amper drie maanden tijd liefst 21 senioren oplichtte met een wisseltruc. Ivan G. gebruikte telkens een muntstuk van 2 euro.

De man sloeg meermaals toe in Brugge , Knokke, Roeselare, Ieper, Veurne, Lokeren en Antwerpen. Zeventien keer lukte zijn listige truc, de andere keren bleef het bij een poging. “Beklaagde gebruikte telkens dezelfde list”, sprak de procureur. “Hij koos slachtoffers uit langs straat die meestal al een zekere leeftijd hadden bereikt. Hij sprak hen aan en hield hen een stuk van 2 euro voor. Dan vroeg hij die te wisselen. Als de slachtoffers hun portefeuille bovenhaalden graaide hij er geld uit en verdween.” Ivan G. sloeg toe tussen 22 oktober vorig jaar en 22 januari dit jaar. Die dag werd hij in Brugge opgepakt. De man bleek het vliegtuig te hebben genomen naar België om toe te slaan. In Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland werd hij al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Vier slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en kregen woensdagmorgen in totaal 1.160 euro toegekend.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inwoner Zeebrugge leidt Britse televisiezender BBC rond tijdens reportage over transmigrantenproblematiek
    PREMIUM

    Inwoner Zeebrugge leidt Britse televisie­zen­der BBC rond tijdens reportage over transmi­gran­ten­pro­ble­ma­tiek

    De Britse televisiezender BBC heeft maandagavond een reportage uitgezonden over de transmigrantenproblematiek en kwam daarvoor filmen in Zeebrugge. Inwoner Kevin Pearson leidde de presentator rond en hoopt dat de uitzending de (lokale) autoriteiten wakker schudt. “De problemen in Zeebrugge zijn zeker niet van de baan. Dagelijks worden we geconfronteerd met overlast. De politie doet alles wat mogelijk is, maar is uiteindelijk ook gebonden aan handen en voeten door de wetgeving", zegt Kevin.