Volledig scherm
Varsenare Cercle fan Thomas Van Goethem wil shirt van Nardi bekomen © Benny Proot

“Mag ik je truitje aub?”: jonge Cercle-fan (11) jaagt al maanden zonder succes op wedstrijdshirt Paul Nardi

Een 11-jarige jongen uit Jabbeke is een teleurstelling rijker. Als supporter van Cercle Brugge is hij al het volledige seizoen op jacht naar het truitje van keeper Paul Nardi. Elke thuismatch stond Thomas in de tribune met een bord – in het Frans – waarop hij beleefd vroeg om een wedstrijdshirt. “Nardi heeft het bord tijdens het seizoen zéker gezien. We hoopten dat hij na de laatste wedstrijd een truitje zou afgeven, maar dat gebeurde jammer genoeg niet”, zegt mama Stephanie Deman. Bij Cercle Brugge zijn ze na het horen van het verhaal van plan hun kleine supporter te helpen. 

De supporters van Cercle Brugge beleven op z’n zachts gezegd een teleurstellend seizoen. De club slaagde er weliswaar in zich te handhaven in de hoogste voetbalklasse, maar veel plezier hebben de fans de voorbije maanden niet gehad. Zo slaagde groen-zwart er al 24 wedstrijden op rij niet in om de 0 te houden. Toch werd de Franse keeper Paul Nardi onlangs uitgeroepen tot speler van het jaar én heeft Nardi een trouwe fan in de tribune. Thomas Van Goethem (11) is zelf keeper bij Varsenare en is al twee jaar een trouwe supporter van de Franse doelpost.

Volledig scherm
Thomas Van Goethem (11) met het bord waarmee hij elke thuiswedstrijd in de tribune stond. © rv

Mag ik je truitje aub?

Begin dit seizoen had Thomas dan ook een ambitie: het truitje van Nardi bemachtigen. De jonge supporter heeft een vast plaatste achter het doel en maakte samen met zijn ouders een bord met de vraag of hij alstublieft een truitje zou mogen van Nardi. De tekst is bovendien in het Frans geschreven. “Elke thuismatch stond Thomas met zijn bord achter het doel”, vertelt mama Stephanie Deman. “Tijdens verschillende matchen reageerde Nardi dat het wel in orde zou komen. ‘Dat zal voor de laatste thuiswedstrijd zijn’, begonnen we te denken. Maar gisteren (dinsdagavond, red.) was het zover en bleef ons zoontje opnieuw met lege handen achter.” Vreemd, want de spelers deden wel degelijk een ereronde voor de supporters en verschillende spelers gaven wél hun truitje aan supporters. Alleen bleef Thomas opnieuw met lege handen achter. “Het zou hem nochtans ontzettend veel plezier doen om het truitje te bemachtigen”, aldus zijn mama.

Volledig scherm
Paul Nardi is een publiekslieveling en kreeg dinsdagavond nog de prijs voor speler van het jaar © Photo News

Fans schieten ter hulp

Papa Michiel besloot zelf actie te ondernemen en plaatste een vertederende foto van zijn zoontje mét bord op verschillende forums van Cercle-fans. Die hebben de vraag ondertussen al gretig opgepikt en willen het jongetje helpen. Ook een sportwinkel uit de buurt bood al hulp aan. Maar een écht truitje uit de handen van Paul Nardi, dat blijft de droom van Thomas. Bij Cercle Brugge zijn ze alvast bereid mee te werken aan het inwilligen van zijn wens. “We hebben het verhaal ondertussen opgevangen en willen die jongen zeker helpen. We gaan nu bekijken hoe we dat kunnen doen. Cercle is en blijft een vereniging waar het familiegevoel centraal staat”, zegt de woordvoerder, die wel benadrukt dat het niet de bedoeling is dat spelers na elke wedstrijd hun truitjes weggeven. “Maar in zo'n geval is een uitzonderlijk uiteraard mogelijk.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement