De brand in de Schuttersstraat in Brugge
Volledig scherm
De brand in de Schuttersstraat in Brugge © Jan Van Maele

Maand na verwoestende brand wordt lichaam aangetroffen in pand dat diende als cannabisplantage in Brugs stadscentrum

In een uitgebrande woning in het centrum van Brugge hebben de hulpdiensten een maand na een verwoestende brand een lichaam gevonden. Opvallend: in het pand werd destijds per toeval een cannabisplantage ontdekt nadat er brand uitbrak in de woning. “Het lichaam moet nog geïdentificeerd worden. Onderzoek moet uitwijzen of er een link is met de plantage die er werd ontdekt”, zegt het Brugs parket. 

 1. Een tijdslot voor elke match? Supportersfederatie Club Brugge heeft er wrang gevoel bij: “We mogen mensen niet ontmoedigen om naar het stadion te komen”
  PREMIUM
  Brugge

  Een tijdslot voor elke match? Supporters­fe­de­ra­tie Club Brugge heeft er wrang gevoel bij: “We mogen mensen niet ontmoedi­gen om naar het stadion te komen”

  De suppersfederatie van Club Brugge stelt zich vragen bij de haalbaarheid van het mobiliteitsplan rond het nieuwe stadion op Olympia. Uit de plannen blijkt dat supporters op voorhand een tijdslot zullen krijgen waarop ze het stadion binnen kunnen. Voor wie met de wagen komt, is er een marge van tien minuten. “In praktijk lijkt me dat moeilijk haalbaar”, zegt Frederik Van Eenoo. “Wat als je de kinderen nog moet afzetten? Of een platte band hebt? Het is een compromis op z’n Belgisch. Dat komt ervan als je een club 20 jaar laat wachten op een nieuw stadion.”
 1. Filip en Cathy heropenen hun bekende binnenspeeltuin, maar van euforie is geen sprake: “De voorbije maanden waren een nachtmerrie. Wat als ze ons binnenkort wéér sluiten?"
  PREMIUM
  Brugge

  Filip en Cathy heropenen hun bekende binnen­speel­tuin, maar van euforie is geen sprake: “De voorbije maanden waren een nachtmer­rie. Wat als ze ons binnenkort wéér sluiten?"

  Sinds maart 2020 bleven de deuren van hun binnenspeeltuin al ruim 13 maanden dicht. Maar de onverwachte sluiting begin december 2021 - nauwelijks enkele uren voor de eerste kinderen zouden arriveren - hakte er pas écht diep in bij Cathy Talloen en Filip Loyson van De Toverplaneet in Brugge. “Mentaal heb ik het heel moeilijk gehad. En ja, we hebben gedacht aan stoppen”, getuigt Filip. Zaterdag ontvangen ze ondanks alles weer spelende kinderen. Al weten ze nog steeds niet welke regels ze precies moeten volgen. “Van een euforiegevoel is ook geen sprake.”