Parking 't Zand in Brugge is de grootste ondergrondse van het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Parking 't Zand in Brugge is de grootste ondergrondse van het land. © Benny Proot

Maak kennis met de grootste ondergrondse parking van het land: 1.887 plaatsen moeten Brugse parkeernood oplossen

BruggeDe langverwachte uitbreiding van parkeergarage ‘t Zand in Brugge is dit weekend voor het eerst bereikbaar voor het publiek. De populairste ondergrondse parking is nu de grootste van het land. “Geen overbodige luxe", vindt burgemeester Dirk De fauw. De bestaande in- en uitrit blijven actief. Later komt er een nieuwe inrit bij. 

 1. Verkiezingskoorts bij Vooruit in Brugge, waar kandidaat-burgemeester Pablo Annys (47) eigen boek schrijft: “Ik wil meer persoonlijkheid in de schaal leggen, Brugge kan wat durf gebruiken”
  PREMIUM
  Brugge

  Verkie­zings­koorts bij Vooruit in Brugge, waar kandidaat-burgemees­ter Pablo Annys (47) eigen boek schrijft: “Ik wil meer persoon­lijk­heid in de schaal leggen, Brugge kan wat durf gebruiken”

  In ‘Brugge met (b)allen’ houdt huidig Vooruit-schepen van Sociale Zaken en Economie Pablo Annys (47) 231 pagina’s lang een pleidooi voor meer ambitie en durf in het stadhuis. “Hij is de persoon die in 2024 het verschil kan maken in Brugge”, meent Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Annys legt meteen enkele concrete voorstellen op tafel: een autoluwe zone in de binnenstad tussen 10 en 18 uur en een ouderenplan voor de steeds ouder wordende Bruggelingen.
 2. Eén groot AZ Brugge? Plots is het water diep: “We deden al toegevingen, maar niet ten koste van alles”
  PREMIUM
  Brugge

  Eén groot AZ Brugge? Plots is het water diep: “We deden al toegevin­gen, maar niet ten koste van alles”

  “Er wordt veel onzin over verteld, maar wij dromen wel degelijk nog altijd van één groot Brugs ziekenhuis.” Aan het woord zijn Pablo Annys en Hans Rigauts, respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van AZ Sint-Jan. Het grootste Brugse ziekenhuis wil samensmelten met het kleinere broertje, AZ Sint-Lucas. Maar dat blijkt niet zo simpel als het lijkt. “Het is vreemd dat wij alles in de krant moeten lezen", zegt Frank Lippens van Sint-Lucas.