Volledig scherm
De eigenaars van de hond, Petra Bauwens en Philip Van Dingenen zijn op zoek naar de vrouw die bij hun hond bleef toen die werd aangereden. © Benny Proot

Luna breekt poot na aanrijding op Expresweg: baasjes zoeken vrouw die hond hielp op pechstrook

Een Brugs koppel is op zoek naar de vrouw die hun weggelopen hond een kwartier lang bijstond op de pechstrook van de Expresweg in Brugge. Berner sennen Luna werd aangereden en heeft een gebroken poot. In het slechtste geval volgt een amputatie.

De tien maanden oude Berner sennen van Philip Van Dingenen (46) en Petra Bauwens (46) besloot vorige week op wandel te gaan in Sint-Andries. Het koppel uit de Henri Dunantstraat kreeg plots enkele sms’jes van buren. Luna bleek ontsnapt uit de tuin. Enkele buren probeerden haar nog terug te krijgen, maar dat werkte averechts. Toen de politie ter plaatse kwam, ging de viervoeter pas echt lopen. Petra en Philip wonen vlak bij de drukke Expresweg, net de richting waar de hond heen liep. Luna wou de Expresweg overlopen, maar werd daar aan volle snelheid aangereden. Het dier bleef gewond op de pechstrook liggen, waarna één automobiliste dan toch stopte om de jonge hond ter hulp te schieten.

Volledig scherm
© Benny Proot

Gevaarlijk

Een kwartier later kwam Philip aangereden om zijn gewonde Berner sennen op te pikken. “De vrachtwagens raasden rakelings langs Luna en die vrouw. Toch besloot ze al die tijd met gevaar voor eigen leven bij onze hond te blijven. Luna weegt zo’n veertig kilogram, dus haar verleggen was geen optie. Ze bleef dan maar praten om haar te kalmeren”, zegt Philip.Hij haastte zich met Luna meteen naar de dierenarts, maar in alle hectiek vergat hij de naam van de sympathieke vrouw te vragen. “Nochtans heeft ze ons schitterend geholpen. We zouden haar dan ook graag vinden én bedanken”, zegt het koppel. Luna zelf heeft na enkele dagen nog steeds heel veel pijn. Haar pootje is op twee plaatsen gebroken. De dierenarts plaatste tijdens de operatie twee ijzeren staven. In het beste geval krijgt Luna snel opnieuw gevoel in het pootje. Gebeurt dat niet, dreigt een amputatie.

Wie de vrouw kent die Luna hielp, kan een mail sturen naar petra.bauwens@hotmail. com.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee gedetineerden veroordeeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Twee gedetineer­den veroor­deeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Een 36-jarige man uit Middelkerke kreeg 6 maanden cel en 800 euro boete wegens bezit van cannabis in de Brugse gevangenis. Op zijn proces had R.K. zijn medegevangene N.Z. uit de wind gezet maar de rechter vond redens om aan te nemen dat ook die schuldig was en gaf ook hem dezelfde straf. Het was een cipier die gezien had dat beide mannen aan de celdeur ‘iets’ uitwisselden, waarna een celcontrole volgde en de drugs gevonden werden. R.K. beweerde dat de drugs afkomstig waren van N.Z., die alles ontkende. Die laatste zei dan weer dat de uitwisseling geen cannabis maar wat tabak betrof, die hij kreeg van R.K. Omdat er duidelijk leugens in het spel waren, besloot de strafrechter hen te confronteren. Waarbij R.K. plots een bocht maakte. “Ik zal de waarheid vertellen want N.Z. heeft mij inderdaad geen cannabis gegeven. Die was van mezelf. Ik was kwaad op hem door iets eerder in de gevangenis en ben al eens aangevallen ook. Ik ben mijn leven nu aan het beteren en wil oprecht zijn. Het is wel zo dat ik tabak gekregen heb van N.Z. en niet gegeven heb.” Dat leverde hem toch de toorn van de rechter op. R.K. werd enkele jaren geleden al eens veroordeeld tot twee jaar cel wegens een gewapende overval in Sun Parks. “Jij de waarheid spreken? Dat moet ik nog eens zien”, sprak de rechter. “Je hebt het ganse dossier gelogen en alles op de spits gedreven.”