De Brugse gemeenteraad.
Volledig scherm
De Brugse gemeenteraad. © Benny Proot

Livestreaming van Brugse gemeenteraad onder vuur: “We moeten bijsturen, want het is geen groot succes”

BruggeDe livestreaming van de Brugse gemeenteraad is geen onverdeeld succes. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van raadslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) aan het stadsbestuur. De kostprijs ligt veel hoger dan de interesse.

 1. Brugse politie zoekt koortsachtig naar vandaal die tientallen wagens bekrast: “Wat bezielt zo iemand?”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse politie zoekt koortsach­tig naar vandaal die tientallen wagens bekrast: “Wat bezielt zo iemand?”

  Wie heeft tientallen wagens bekrast in Assebroek en Sint-Kruis? Op die vraag hoopt de Brugse politie zo snel mogelijk een antwoord te vinden. De voorbije dagen bewerkte een vandaal het ene na het andere voertuig met een scherp voorwerp: nu al 34, en er volgen nóg aangiftes. Voor de slachtoffers zit er niks anders op dan te hopen dat de dader vlug wordt gevat. “Anders draaien we zelf op voor de kosten."
 2. Brugge maakt werk van erfgoedfabriek om kunstschatten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandigheden opgeslagen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge maakt werk van erfgoedfa­briek om kunstschat­ten te bewaren: “Nu worden die vaak in slechte omstandig­he­den opgeslagen”

  De stad Brugge maakt verder werk van het ombouwen van de voormalige kaarsenfabriek langs de Kleine Pathoekeweg tot een erfgoedfabriek. Simpel gezegd: de kunstschatten van Brugge zullen in de nieuwe ruimte opgeslagen worden. Nu worden die vaak nog in slechte omstandigheden bewaard. Deze week is het openbaar onderzoek in kader van de vergunningsaanvraag van start gegaan, zo bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “Het project zal geen negatieve impact hebben op het landschap. Integendeel zelfs, nu ligt de omgeving er troosteloos bij”, zegt Demon.
 1. Van basisschool naar brugklas: dit jaar extra spannend
  Play

  Van basis­school naar brugklas: dit jaar extra spannend

 2. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!