Volledig scherm
De haven van Zeebrugge. © BELGA

Lid van internationale mensensmokkelbende binnenkort voor rechter

De Brugse raadkamer heeft een 39-jarige Turk doorverwezen naar de correctionele rechtbank op verdenking van mensensmokkel via de haven van Zeebrugge. Het parket vermoedt dat de man deel uitmaakt van een internationale smokkelbende.

De mensensmokkelaar werd op 7 januari opgepakt in Zeebrugge. Samen met vier transmigranten, waaronder twee minderjarigen, hield hij zich op in de buurt van een trailer. Het onderzoek wees uit dat de Turk de transmigranten vanuit een safehouse naar de haven had gebracht. Aanvankelijk beweerde hij de Bulgaarse nationaliteit te hebben, maar zijn identiteitspapieren bleken vals te zijn. Het parket vermoedt dat de smokkelaar deel uitmaakt van een internationale bende die illegalen door Europa naar het Verenigd Koninkrijk smokkelt. De man moet binnen een drietal weken voor de rechter verschijnen. Nog minstens tot zijn proces blijft hij in de cel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opnieuw twee mensen eenzaam gestorven in Brugge en pas weken later gevonden: “Geen beweging bij de buren? Verwittig de politie”

    Opnieuw twee mensen eenzaam gestorven in Brugge en pas weken later gevonden: “Geen beweging bij de buren? Verwittig de politie”

    In een maand tijd zijn in Brugge twee personen levenloos teruggevonden in hun woning. In beide gevallen waren de slachtoffers al enkele weken overleden en wijst alles op een natuurlijke, eenzame dood. Dat bevestigt burgemeester Dirk De Fauw (CD&V). “Het is bijzonder triest dat we dit opnieuw moeten meemaken, ondanks ons actieplan tegen eenzaamheid. Ik roep burgers nogmaals op om waakzaam te zijn. Als er al een tijdje geen beweging is bij de buren en dat lijkt abnormaal, bel dan de politie.”