Het borstbeeld van Isaac De Meyer is nieuw in de Sint-Janssite.
Volledig scherm
Het borstbeeld van Isaac De Meyer is nieuw in de Sint-Janssite. © Benny Proot

Legerchirurg van Napoleon krijgt borstbeeld op Sint-Janssite: “Hij staat symbool voor ‘de lente van de geneeskunde’”

BruggeDokter Isaac De Meyer, een Brugse geneeskundige uit de 19de eeuw, is geëerd met een borstbeeld op de Sint-Janssite. Dat gebeurt niet toevallig vandaag, want het is 200 jaar geleden dat Napoleon overleed. En met hem had De Meyer een bijzondere band.

 1. VRT-journalist en Peter Gyselbrecht krijgen celstraf na uitzending van afgeluisterde telefoontjes uit kasteelmoord: “Reportage besmeurde reputatie van familie Saelens”
  PREMIUM
  Ruiselede/Wingene

  VRT-journalist en Peter Gysel­brecht krijgen celstraf na uitzending van afgeluis­ter­de telefoon­tjes uit kasteel­moord: “Reportage besmeurde reputatie van familie Saelens”

  VRT-journalist Bart Aerts en Peter Gyselbrecht hebben bewust tapgesprekken uit het dossier van de kasteelmoord gebruikt om de morele integriteit van de familie van Stijn Saelens te schaden, vindt de Brugse rechtbank. De afgeluisterde telefoontjes werden uitgezonden in Terzake en dat was voor de rechters meer dan een brug te ver. Aerts en Gyselbrecht kregen dan ook een celstraf met uitstel. “Die reportage tastte alle grenzen van het onwaarschijnlijke af”, sneert procureur Frank Demeester. De hoofdredactie van de VRT blijft intussen achter z'n journalist staan.
 1. Verdachte van neerschieten Kezban weer voor rechter
  Play

  Verdachte van neerschie­ten Kezban weer voor rechter

 2. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes