De Vuurmolen op het Kraanplein in Brugge krijgt een nieuwe naam.
Volledig scherm
De Vuurmolen op het Kraanplein in Brugge krijgt een nieuwe naam. © Benny Proot

Legendarisch café De Vuurmolen heropent straks de deuren als ‘Flandrine’

BruggeAls straks de horeca de deuren weer mag openen, zal het legendarische danscafé De Vuurmolen in Brugge dat doen met een nieuwe naam: Flandrine. Dat hebben de nieuwe zaakvoerders maandag bekendgemaakt. De nieuwe zaak zal wellicht op 1 juni de deuren openen.

 1. Hier plannen Hilde Crevits, Dominique Persoone en anderen terrasje: “Een fris getapte pint, waar het schuim van afdruipt, dat heb ik zo gemist”
  PREMIUM
  Brugge/Damme/Torhout

  Hier plannen Hilde Crevits, Dominique Persoone en anderen terrasje: “Een fris getapte pint, waar het schuim van afdruipt, dat heb ik zo gemist”

  Iedereen snakt naar de heropening van de horecaterrassen. Dat moet je ook deze bekende streekgenoten niet vertellen. Zij hunkeren naar die eerste pint of die snelle lunch, met de voetjes onder tafel. Benieuwd welk terras zij verkiezen? Ontdek het hier. Onze Brugse ex-Miss Belgiës Romanie Schotte en Cilou Annys hebben alvast, zonder het van elkaar te weten, hetzelfde adresje op het oog. Ontdek hier nog meer bekende Vlamingen en hun favoriete adresjes.
 2. Volgende week nog geen heropening voor tweesterrenzaak De Jonkman, waar wel al 14 bronzen beelden aan tafel aanschuiven: “Cultuur en horeca delen in de klappen”
  Brugge

  Volgende week nog geen heropening voor tweester­ren­zaak De Jonkman, waar wel al 14 bronzen beelden aan tafel aanschui­ven: “Cultuur en horeca delen in de klappen”

  Nog enkele dagen en dan kunnen horeca-uitbaters opnieuw gasten ontvangen op het terras. In tweesterrenzaak De Jonkman in Brugge schoven zaterdag al een aantal beelden van kunstenaar Lavarenne aan tafel om de horeca een hart onder de riem te steken. “Het is een bijzondere periode geweest voor ons allemaal, maar vooral de cultuur- en horecasector hebben zwaar in de klappen gedeeld”, zegt chef Filip Claeys.
 1. 's Zomers geen auto's op boulevards, is dat een goed idee?
  Play

  's Zomers geen auto's op boulevards, is dat een goed idee?

 2. Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine
  Play

  Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine