Olivier Logghe start Ober, in het pand waar vroeger De Tijger was.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Logghe start Ober, in het pand waar vroeger De Tijger was. © Benny Proot

Legendarisch café De Tijger heropent als restaurant Ober: “Een eerbetoon aan mijn vader, die directeur van het Boudewijnpark was”

BruggeHet legendarisch café De Tijger tegenover de kerk van Sint-Michiels gaat in november – na jaren leegstand – weer open als restaurant Ober. Het is Olivier Logghe (38) die de volledig vernieuwde zaak nieuw leven inblaast. “Ik heb erover nagedacht om de naam te behouden, maar die deed me teveel denken aan een café, en dat zijn we niet”, vertelt hij.

  1. Zes nieuwe, jonge zwanen moeten Brugse populatie na negen dode vogels op peil houden: “Ze zijn nu met 69, het grote onheil uit de legende is dus weer even afgeweerd”
    Brugge

    Zes nieuwe, jonge zwanen moeten Brugse populatie na negen dode vogels op peil houden: “Ze zijn nu met 69, het grote onheil uit de legende is dus weer even afgeweerd”

    Er zwemmen opnieuw 69 zwanen op de Brugse reien. Na een plaag van vogelgriep, waarbij negen vogels het leven lieten, moest de populatie weer wat aangroeien. Volgens een eeuwenoude legende mogen er in Brugge immers nooit minder dan 52 zwanen rondzwemmen om onheil af te weren. “We hebben even gevreesd dat we ze allemaal zouden verliezen. Maar nu hopen we dat de zwanen in het voorjaar weer gaan paren.”