Leerlingen van het VHSI gaan meehelpen aan het WK tijdrijden.
Volledig scherm
Leerlingen van het VHSI gaan meehelpen aan het WK tijdrijden. © RV

Leerlingen VHSI werken straks mee aan het WK tijdrijden: “We willen een milieuvriendelijk kampioenschap”

BruggeSportschool VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge heeft zich aangemeld om te helpen tijdens het WK tijdrijden tussen 19 en 22 september.

 1. Geen crisis voor metaalbedrijf Dana Belgium in Brugge: meer dan 9 miljoen euro aan investeringen gepland in 2022
  Brugge

  Geen crisis voor metaalbe­drijf Dana Belgium in Brugge: meer dan 9 miljoen euro aan investerin­gen gepland in 2022

  Metaalbedrijf Dana België op de industriezone Ten Briele in Brugge investeert de komende 18 maanden meer dan 9 miljoen euro in machines en training om productie- en technologische oplossingen te leveren voor het aandrijven van voertuigen en machines over de hele wereld. In Brugge werken 500 mensen, voor wie de toekomst verzekerd is: “Dit is een duidelijke boodschap”, zegt Roswitha Baeuml, manager voor Dana België.
 2. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
  Brugge

  Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

  “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.