Leerlingen van het VHSI gaan meehelpen aan het WK tijdrijden.
Volledig scherm
Leerlingen van het VHSI gaan meehelpen aan het WK tijdrijden. © RV

Leerlingen VHSI werken straks mee aan het WK tijdrijden: “We willen een milieuvriendelijk kampioenschap”

BruggeSportschool VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge heeft zich aangemeld om te helpen tijdens het WK tijdrijden tussen 19 en 22 september.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Robin Roef (25) is jongste op affiche van Kookeet: “Zo bijzonder om tussen al die toppers te staan, en ook nog eens als enige ijssalon”
  Brugge

  Robin Roef (25) is jongste op affiche van Kookeet: “Zo bijzonder om tussen al die toppers te staan, en ook nog eens als enige ijssalon”

  Op zijn 25ste is hij dit weekend meteen de jongste chef die het publiek culinair mag verrassen tijdens Kookeet. Robin Roef runt ondertussen twee ijs- en koffiesalons onder de noemer ‘Flavourrs’ in het hartje van Brugge en nu mag hij het prestigieuze event voor fijnproevers toevoegen aan zijn palmares. “Ik bleek de geschikte kandidaat om Dominique Persoone te vervangen. Ik vind dat een hele prestatie”, zegt hij trots.
 3. Groen Brugge vraagt aandacht voor veiligheidsgevoel bij keuze van straten als openbare verlichting gedoofd zou worden
  Brugge

  Groen Brugge vraagt aandacht voor veilig­heids­ge­voel bij keuze van straten als openbare verlich­ting gedoofd zou worden

  Groen Brugge raadsleden Raf Reuse en Karin Robert stonden vrijdagavond met een kaarsje in de hand langs de Maalsesteenweg ter hoogte van de Vijversdreef. Met deze symbolische actie vragen ze aandacht voor het veiligheidsgevoel van meisjes en vrouwen op het openbaar domein. “Als de stad zou beslissen om de openbare verlichting in de randgemeenten te doven in ket kader van de energiecrisis, dan hoop ik dat er nagedacht wordt over de keuze van de straten.”