Volledig scherm
Sneeuw Brugge © Benny Proot

Leerlingen van buitengewoon lager onderwijs maken kunstwerkjes van sneeuwmannen

De leerlingen van Wonderwijs in Assebroek, een school voor buitengewoon lager onderwijs type basisaanbod, hebben woensdagochtend niet stilgezeten. Ze profiteerden van de hevige sneeuwval om enkele opvallende sneeuwmannen te maken én versieren. 

“Een dertigtal leerlingen werkte mee aan de kunstwerkjes", klink het binnen de school. Het resultaat mag alvast gezien worden. Niet alleen zijn de sneeuwmannen stevig gemaakt, ook de decoratie is meer dan geslaagd. 

Volledig scherm
Sneeuw Brugge © Benny Proot
Volledig scherm
Sneeuw Brugge © Benny Proot
Volledig scherm
School voor buitengewoon lager onderwijs type basisaanbod. © Benny Proot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee gedetineerden veroordeeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Twee gedetineer­den veroor­deeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Een 36-jarige man uit Middelkerke kreeg 6 maanden cel en 800 euro boete wegens bezit van cannabis in de Brugse gevangenis. Op zijn proces had R.K. zijn medegevangene N.Z. uit de wind gezet maar de rechter vond redens om aan te nemen dat ook die schuldig was en gaf ook hem dezelfde straf. Het was een cipier die gezien had dat beide mannen aan de celdeur ‘iets’ uitwisselden, waarna een celcontrole volgde en de drugs gevonden werden. R.K. beweerde dat de drugs afkomstig waren van N.Z., die alles ontkende. Die laatste zei dan weer dat de uitwisseling geen cannabis maar wat tabak betrof, die hij kreeg van R.K. Omdat er duidelijk leugens in het spel waren, besloot de strafrechter hen te confronteren. Waarbij R.K. plots een bocht maakte. “Ik zal de waarheid vertellen want N.Z. heeft mij inderdaad geen cannabis gegeven. Die was van mezelf. Ik was kwaad op hem door iets eerder in de gevangenis en ben al eens aangevallen ook. Ik ben mijn leven nu aan het beteren en wil oprecht zijn. Het is wel zo dat ik tabak gekregen heb van N.Z. en niet gegeven heb.” Dat leverde hem toch de toorn van de rechter op. R.K. werd enkele jaren geleden al eens veroordeeld tot twee jaar cel wegens een gewapende overval in Sun Parks. “Jij de waarheid spreken? Dat moet ik nog eens zien”, sprak de rechter. “Je hebt het ganse dossier gelogen en alles op de spits gedreven.”