Koen Seynaeve geniet van de erehaag door leerlingen en personeel van het Sint-Lodewijkscollege.
Volledig scherm
Koen Seynaeve geniet van de erehaag door leerlingen en personeel van het Sint-Lodewijkscollege. © Benny Proot

Leerlingen Sint-Lodewijkscollege vormen erehaag voor directeur Koen Seynaeve die na 32 jaar afscheid neemt

BruggeAlle leerlingen en personeelsleden van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge hebben dinsdag een erehaag gevormd voor algemeen directeur Koen Seynaeve. Op 30 juni sluit de directeur namelijk voor de laatste keer het schooljaar af, na 32 jaar.

 1. Hier krijgen 50.000 Brugse schatten straks een onderkomen: welkom in de Erfgoedfabriek
  Brugge

  Hier krijgen 50.000 Brugse schatten straks een onderkomen: welkom in de Erfgoedfa­briek

  50.000 Brugse schatten verhuizen binnen twee jaar naar een gloednieuw Erfgoeddepot aan de rand van de stad. Een vroegere kaarsenfabriek wordt er volledig omgebouwd. Van archeologische vondsten over meubelen tot koetsen: bijna alles dat niet in een museum is te zien, krijgt er een plaatsje. “En ook aan de Heilig Bloedprocessie en de Gouden Boomstoet is gedacht", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.
 2. In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsroutes moet je zeker uitproberen bij je trip naar Brugge en de zee
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  In de haven, langs de grens of langs waterlopen, in het hinterland: deze fietsrou­tes moet je zeker uitprobe­ren bij je trip naar Brugge en de zee

  De banden zijn opgepompt, de remmen aangespannen én het goede weer is van de partij: de komende zomer gaan we opnieuw met z'n allen fietsen. Maar waar aan de kust kan je het best fietsen? Welke routes in Brugge en noord West-Vlaanderen mag je absoluut niet missen? Wij zetten de leukste fietsuitstapjes op een rij. Inclusief een meerdaagse tocht zonder ‘bagagestress’. Hoe vaak je stopt onderweg, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.