Volledig scherm
Topbakker Sebastien Cailliau, een begrip in Brugge en Gent, opende vorig jaar ook al in Kortrijk. © Henk Deleu

Le Pain de Sébastien opent ook in Rijsel

De bekende bakkerij Le Pain de Sébastien opent in oktober een eigen winkel in het oude stadsgedeelte van Lille, in Noord-Frankrijk.

Le Pain de Sebastien is de zaak van Sébastien Cailliau (41) met filialen in de Brugse Smedenstraat en in Gent. Hij heeft ook een Dépôt de Pain geopend in Kortrijk en Antwerpen. Dat is een bakkerij binnen een bestaand concept. In Rijsel opent hij in een van de toeristische straatjes. “Ik onderhoud al jaren goede contacten met Noord-Frankrijk, waar ik de stiel ook voor een stuk heb geleerd en waar ik zelf ook ga om mijn filosofie uit te leggen", zegt de bakker. Nu gaat het weer hard voor Sébastien, nadat hij twee jaar geleden leukemie moest overwinnen. “Door mijn omzet te verhogen, kan ik ook mijn hoge kwaliteitseisen voor brood aanhouden. Want goede grondstoffen kosten geld.” Het brood van Le Pain de Sébastien vond al zijn weg naar verschillende sterrenrestaurants in ons land. De winkels in Brugge en Gent draaien bovendien goed. “Mijn brood is tot een derde duurder dan in een gewone bakkerij. Maar het zijn wel artisanale broden: groter, gezonder en met betere energiewaarden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

    Cercle Brugge houdt familiedag voor zieke doelman en Stichting Me To You: “De fans zijn een enorme steun voor hem”

    Cercle Brugge organiseert zaterdag een familiedag ten voordele van doelman Miguel Van Damme en de Stichting Me To You. Enkele ouders van jeugdspelers zetten hun schouders onder het initiatief en bieden de hele dag animatie aan. Alle inkomsten gaan integraal naar het goede doel. Als zijn gezondheid het toelaat, zal ook Van Damme zelf aanwezig zijn. “Momenteel gaat alles goed”, zegt hij.