Volledig scherm
De werken zijn gestart, tot tevredenheid van de voetballers. © Bart Huysentruyt

Langverwacht: eerste spade voor kunstgrasveld Jong Male de grond in

De stad Brugge, aannemer Lesuco en Jong Male VV zijn donderdag gestart met de aanleg van het langverwachte kunstgrasveld voor de voetbalvereniging langs de Brieversweg.

Het hoofdveld wordt er omgevormd tot kunstgrasveld. Aannemer Lesuco startte na de reguliere competitie met de werken, zodat tegen eind juli het veld speelklaar is. Op die manier komt de werking van de club niet in het gedrang. 

387 leden

Jong Male traint al jaren op vijf locaties (Maleveld, Rust Roest, Gulden Kamer, Aardenburgse Weg en in Sijsele). “Dit is moeilijk voor een kwalitatieve jeugdwerking, waarbij vooral gestreefd wordt om jongeren uit de buurt te laten sporten”, zegt Carlos De Rock van Jong Male. “Pogingen om alles te centraliseren, zijn in het verleden mislukt. De aanleg van het kunstgrasveld is wél een stap vooruit. We tellen 387 leden, dus er wordt veel gevoetbald.”

De kostprijs bedraagt ruim een half miljoen euro. Het kunstgrasterrein Jong Male wordt het negende synthetische voetbalterrein in Brugge.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugse politie zet meer mensen in om cybercriminaliteit aan te pakken

    Brugse politie zet meer mensen in om cybercrimi­na­li­teit aan te pakken

    De Computer Crime Unit van de Brugse politie wordt de komende jaren uitgebreid tot vijf medewerkers. Aanleiding is het stijgend aantal aangiftes van informaticacriminaliteit. “Intern komen er ook bijkomende opleidingen en de nodige specialisaties zodat we dat fenomeen beter kunnen opvangen”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. Ook de aanpak van inbraken, uitgaansoverlast en drugs blijven de komende jaren een prioriteit.