Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Podevyn en zoon Nathan. “Ik ben opgegroeid tussen de schoenen. Deze stap is dus ergens wel logisch", zegt de nieuwe telg van de familiezaak. © Benny Proot

Langst draaiende familiezaak in Brugse winkelstraat viert 115 jaar: “En de opvolging is verzekerd”

Schoenenwinkel Quicke, de langst draaiende familiezaak in de Brugse as Zuidzandstraat - Steenstraat, viert de 115de verjaardag met schitterend nieuws. Zoon Nathan Podevyn (27) stapt mee in de handel van zijn ouders en vormt daarmee de vijfde generatie schoenenverkopers. “Maar elke zes maanden staan we voor een nieuw examen”, zegt vader Patrick Podevyn (55).

Vital Quicke was in 1904 al de ‘schoenenprofessor’. Stammend uit een ondernemende familie richtte hij zich, in een periode dat klompen nog gemeengoed waren, op een onderschat gat in de markt. “Overgrootvader Vital was de jongste van vijf kinderen", vertelt huidig zaakvoerder Patrick Podevyn. “Hij was naast schoenenmaker ook botanicus. Er waren in die tijd veel boomkwekerijen, onder meer in Sint-Andries en Christus-Koning. Al zijn broers en zussen waren academici. Zijn oudere broer was zelfs directeur van het Tropisch Instituut in Antwerpen. Maar als jongste van het gezin kreeg Vital niet de kans om verder te gaan studeren. Hij richtte zich daarom op een beroep waarbij met de handen moest gewerkt worden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement