Bakkerij Commeine in de Langestraat bleef vrijdag dicht.
Volledig scherm
Bakkerij Commeine in de Langestraat bleef vrijdag dicht. © Jan Van Maele

Langestraat zit opnieuw uren zonder stroom: “30 kilo vlees mocht recht in de vuilnisbak”

Verscheidene uitbaters in het begin van de Brugse Langestraat hebben donderdag door een grote stroompanne urenlang zonder stroom gezeten. Gevolg: voedingswaren die in de vuilnisbak vlogen. Bakkerij Commeine bleef vrijdag zelfs noodgedwongen dicht. “Dit is lang niet de eerste keer”, foetert Ann De Spiegeleer van restaurant ‘t Huiskombuis. 

 1. REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. De Brugse wijk waar de gifstof cyanide in de grond zit: “Voor de lokale school kweek ik hier al 10 jaar groenten. Moeten we ons zorgen maken?”

  “Een gratis bodemsanering door de stad? We zullen dat maar doen, zeker?” Brugge lijkt z’n eigen 3M-verhaal te hebben: niet met PFOS weliswaar, maar met giftige stof cyanide. Zo'n 1.000 gezinnen van de wijk Christus-Koning krijgen een brief in de bus, met de kans om hun bodem te laten onderzoeken op resten cyanide. Die zijn afkomstig van een oude gasfabriek die er al 70 jaar weg is. “We willen de mensen niet nodeloos ongerust maken, maar net geruststellen", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Op stap door Christus-Koning.
 2. 21 hooligans voor rechter voor rellen na Club Brugge-Antwerp: “Maar liefst 12 agenten raakten gewond”
  PREMIUM
  Brugge/Antwerpen

  21 hooligans voor rechter voor rellen na Club Brug­ge-Ant­werp: “Maar liefst 12 agenten raakten gewond”

  Gewapende weerspannigheid, slagen en verwondingen aan de politie, vernielingen, bendevorming en verboden wapenbezit. 21 hooligans van Club Brugge en het bevriende ADO Den Haag staan in de Brugse rechtbank terecht voor zware rellen die vier jaar geleden gebeurden na de match van blauw-zwart tegen Antwerp. Bij de ongeregeldheden raakten liefst twaalf agenten gewond. Zeven van hen zaten een tijdlang thuis. Een terugblik op een donkere dag voor het voetbal, waaruit later zelfs een veroordeling voor... grafschennis voortvloeide.
 3. Geen oudejaarsfeest op ‘t Zand als huidige coronaregels aanblijven: “We moeten nú duidelijkheid hebben, en die is er niet”
  PREMIUM
  Brugge

  Geen oudejaars­feest op ‘t Zand als huidige coronare­gels aanblijven: “We moeten nú duidelijk­heid hebben, en die is er niet”

  De definitieve beslissing moet nog vallen, maar het ziet ernaar uit dat er géén Brugge Feest komt van oud naar nieuw. “Onder de huidige coronamaatregelen valt zo'n feest niet te organiseren", zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw. Bij het organiserende Comité voor Initiatief zien ze het met lede ogen aan. “Ook onze Sterrenstoeten van volgende week kunnen we al niet laten doorgaan", klinkt het daar. Voor het oudejaarsfeest is er wel één lichtpuntje.