Volledig scherm
Dwars door Brugge © Benny Proot

“Lager deelnemersaantal Dwars door Brugge te wijten aan slechte communicatie”

Volgens een aantal lopers of kandidaat-lopers is het gewijzigde en vervroegde aanvangsuur voor Dwars door Brugge dé reden voor het lagere deelnemersaantal van vorige zondag. “Er werd slecht over gecommuniceerd”, zegt Patrick Slabbinck.

De 39ste Dwars door Brugge was organisatorisch dan wel een succes, opvallend was het lagere deelnemersaantal van afgelopen zondag. Ruim 5.000 lopers deden mee, al waren dat er bijna duizend minder dan vorig jaar. “Er waren een pak deelnemers die gewoon te laat waren om nog deel te nemen”, stelde loper Patrick Slabbinck vast. “De organisator Golazo had het aanvangsuur gewijzigd en dit enkel aangepast op de website. We kregen daar geen e-mail over. Ik denk dat veel lopers of kandidaat-lopers door die slechte communicatie te laat waren bij de start en dus niet hebben meegelopen.” Organisator Golazo Sports denkt dat het een combinatie van factoren is: “De voetbalmatch tussen Club en Genk was er later die dag, dus moesten we van de stad een uurtje vroeger starten", zegt Greg Broekmans. “Mogelijk hebben een aantal mensen dat niet tijdig doorgekregen. Anderzijds denk ik ook dat de voetbalgekte zelf een mogelijke reden is voor een lager aantal deelnemers. We zullen dit evalueren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.