Volledig scherm
De jongeman was niet aan zijn proefstuk toe. © rr

Laffe dief schopt en slaat 91-jarige vrouw tot ze haar handtas lost: “Degoutante feiten”

Een amper 19-jarige Bruggeling hangt twee jaar cel boven het hoofd voor het beroven van een 91-jarige vrouw. Nicolas D. schopte en sloeg het slachtoffer tot ze haar handtas loste. De dame liep verschillende kneuzingen op. “Dit zijn werkelijk degoutante feiten”, vertelt haar advocaat Luc Arnou.

De 91-jarige G.V. uit Brugge ging op 2 juni vorig jaar geld afhalen bij een bankkantoor in de buurt van ’t Zand in Brugge. Volgens haar advocaat Luc Arnou moet Nicolas D. op dat moment al op de loer gelegen hebben. “Toen mijn cliënte bijna bij haar woning was, viel hij haar langs achteren aan. Hij probeerde haar handtas uit haar hand te rukken, maar zij liet zich niet zomaar doen.” De kranige dame verweerde zich enorm en liet niet los. D. sleurde haar over de grond en sloeg en schopte de vrouw tot hij haar handtas te pakken kreeg. Uiteindelijk nam hij de vlucht met zo’n 175 euro cash geld. Het bejaarde slachtoffer liep bij de drieste overval een hoofdwonde op en verschillende kneuzingen aan haar handen en armen. Ze woont volgens haar advocaat nog steeds thuis. “Mijn cliënte onderhoudt nog steeds zelf haar voortuin, maar heeft een schrik opgedaan. Als er een man alleen aankomt, vlucht ze meestal naar binnen.” 

Op basis van een foto die de zoon van een buurtbewoner nam, kon de politie Nicolas D. oppakken. “Hij zat in de woning van z’n vriendin verstopt achter een vuilnisbak in de keuken”, vertelde de procureur. “In de keukenkast troffen we cocaïne aan. De drugs kocht hij wellicht met het geld van het slachtoffer.” Nicolas D. hangt een effectieve celstraf van 2 jaar boven het hoofd. Voor zijn proces kwam hij maandagmorgen niet opdagen. “De beklaagde pleegde tijdens z’n jeugd al drie gelijkaardige feiten. Hij werd daarvoor zelfs geplaatst in de jeugdinstelling van Everberg, maar dat maakte blijkbaar niet veel indruk. Hij verdient een stevig signaal.” Uitspraak op 4 november.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement