Jan Fabre bij zijn gerestaureerd beeld, hier op een archiefbeeld.
Volledig scherm
Jan Fabre bij zijn gerestaureerd beeld, hier op een archiefbeeld. © Benny Proot

Kunstwerk van Jan Fabre in tuin van Gezellehuis blijft staan: “Maar we zullen grensoverschrijdend gedrag meer bespreekbaar maken”

BruggeMusea Brugge heeft beslist om de sculptuur ‘De man die vuur geeft’ van Jan Fabre niet te verwijderen uit de tuin van het Gezellehuis. Fabre werd vrijdag veroordeeld voor geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag. 

  1. Duikers halen met ballonnen 8 ton afval van scheepswrak SS Kilmore boven water: “Opletten dat we niet meedogenloos mee naar boven gezogen werden”
    PREMIUM

    Duikers halen met ballonnen 8 ton afval van scheeps­wrak SS Kilmore boven water: “Opletten dat we niet meedogen­loos mee naar boven gezogen werden”

    Het wrak van SS Kilmore ligt er proper bij. Het schip zonk in 1906 na een aanvaring en ligt in de zone Westhinder tussen Middelkerke en Zeebrugge. Voor het eerst dook een professioneel team naar het 87 meter lange gezonken schip dat op 35 meter diepte ligt, om er afval te ruimen in opdracht van de federale overheid. Maar hoe haal je 8 ton zwerfvuil naar boven? “Zo’n operatie is niet zonder gevaar.”
    Brugge