KTA Brugge
Volledig scherm
KTA Brugge © Benny Proot

KTA Brugge biedt vanaf volgend schooljaar Esports en Gaming aan: “Leerlingen die de opleiding starten, ondertekenen een aantal spelregels die gerespecteerd moeten worden”

De Vrije Universiteit Brussel contacteerde KTA Brugge om als eerste middelbare school werk te maken van een kwaliteitsvolle opleiding Esports en Gaming. Die specialisatie kan vanaf september gekozen worden bovenop een aantal klassieke opleidingen. “Het gaming-aspect is maar één onderdeel van een brede specialisatie die een prima voorbereiding is op vele jobprofielen”, benadrukt KTA-directeur Lien Hautekeete.

 1. Danscafés in Brugse uitgaansbuurt gecontroleerd op brandveiligheid en dat is nodig: “In elke zaak moet wel iets aangepakt worden”

  Danscafés in Brugse uitgaans­buurt gecontro­leerd op brandvei­lig­heid en dat is nodig: “In elke zaak moet wel iets aangepakt worden”

  De Brugse politie heeft deze week 12 danscafés in de uitgaansbuurt gecontroleerd op brandveiligheid. Wijkinspecteurs en rechercheurs gingen samen op pad met lokale toezichthouders milieu, deskundigen woonkwaliteit van de stad Brugge en een expert van de brandweer. De uitbaters werden ruim op voorhand verwittigd, zodat ze hun zaak al onder de loep konden nemen. Toch moet er in elke zaak nog een en ander worden bijgestuurd.
  Brugge
 2. Club Brugge-supporters reageren, de dag na de aankondiging dat hun ploeg te koop staat: “De kans dat een buitenlander komt, is groot”
  PREMIUM

  Club Brug­ge-supporters reageren, de dag na de aankondi­ging dat hun ploeg te koop staat: “De kans dat een buitenlan­der komt, is groot”

  Neen, dat hadden de Club-supporters niet zien aankomen. Dat hun favoriete voetbalploeg sinds dinsdag in de etalage staat, stond niet in de sterren geschreven. “Vooral de manier waarop heeft voor onrust gezorgd”, meent Hans Noyelle en met hem veel anderen met blauwzwart bloed. Waar liggen volgens hen de oorzaken? En heeft het stadiondossier een bepalende rol gespeeld?
  Brugge