Volledig scherm
Sandra Timmerman. © Benny Proot

Krijgt Brugge straks kerstmarkt van station tot Burg?

Horeca Brugge heeft Sandra Timmerman (46) van het Italiaans restaurant en take-away Pasta Gusto aangeduid als nieuwe voorzitter. Ze is de eerste vrouw die de belangen van de Brugse horeca zal verdedigen. En ze heeft ambitie. “Ik wil nieuwe, moderne terrassen op de Markt en een sfeerparcours tijdens de kerstperiode van het station tot aan de Burg.”

Sandra Timmerman is een Brugse onderneemster uit Sint-Kruis. Ze roert al acht jaar in de potten van Pasta Gusto aan de voorkant van het station. De voorbije twee jaar was ze ondervoorzitter van belangenvereniging Horeca Brugge, als sidekick van voorzitter Karel Hessels. Die laatste doet nu een stap opzij. Hij ging onlangs aan de slag als nieuwe voorzitter van de handelsgebuurtekring Hoog- en Langestraat. “Ik ben trots op het vertrouwen van de afdeling in mijn capaciteiten als voorzitter", zegt Sandra Timmerman.

Terrastaks

Ze is tot nu toe erg te spreken over de samenwerking met het nieuwe stadsbestuur. “Na amper vier maanden is de terrastaks in de deelgemeenten al gehalveerd en kregen we het nieuws dat de winterterrassen meer rijen mogen tellen én dat de zomerterrassen een maand langer opgesteld zullen staan. Dat is heuglijk nieuws voor de horeca in Brugge, waar toch 6.000 mensen van leven. We zijn één van de grootste werkgevers van Brugge. Dat wordt wel eens vergeten.”

Timmerman zat al samen met burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en schepen van Economie Pablo Annys (sp.a). De nakende aanstelling van een centrummanager maakt haar gelukkig, maar er zijn nog zorgen. “Ik denk dat we de komende maanden vooral moeten aandringen op een oplossing voor de komst van nieuwe, moderne terrassen op de Markt en de pleinen daarrond. Zoals bekend mogen er nu geen nieuwe, zwarte constructies komen, omdat de Markt en ook enkele pleinen beschermd zijn als stadsgezicht. De Vlaamse overheid ligt dwars en wil enkel terrassen zoals ze er nu uitzien. Maar die constructies zijn twintig jaar oud en versleten. Ze passen bovendien niet meer bij het Brugge van nu. Ik denk dat we druk moeten zetten, zowel op de stad als op de hogere overheid. Deze kafkaiaanse toestand mag nu ophouden.”

Quote

Ik wil benadruk­ken dat het Brugs Handelscen­trum, dat de kerstmarkt al jaren organi­seert, dat goed doet. Maar ze moeten hulp krijgen van de stad en de handelsver­e­ni­gin­gen

Sandra Timmerman, Voorzitter Horeca Brugge

Nog een oud zeer is de kerstmarkt. Horeca Brugge moeit zich in de discussie rond meer en modernere sfeer in de stad tijdens de eindejaarsperiode. “Ik wil benadrukken dat het Brugs Handelscentrum, dat de kerstmarkt al jaren organiseert, dat goed doet. Maar ze moeten hulp krijgen van de stad en de handelsverenigingen. Godzijdank kwamen de ijssculpturen terug. Vanaf het station tot aan de Markt en zelfs tot aan de Burg of de Dijver moet er een sfeervol parcours komen. Zorg voor een lichtstraat door het Koning Albert I-park, kraampjes op 't Zand en extra verlichting in de winkelstraten. Die periode is zowat de belangrijkste geworden voor de horeca. Investeer er dan ook in.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrachtwagen vol werkmateriaal gevonden bij huiszoeking: twee Bulgaarse hoofdverdachten aangehouden

    Vrachtwa­gen vol werkmateri­aal gevonden bij huiszoe­king: twee Bulgaarse hoofdver­dach­ten aangehou­den

    De onderzoeksrechter in Brugge heeft twee Bulgaren aangehouden op verdenking van diefstal van dure werkgereedschappen op georganiseerde wijze, in de kustregio en bij uitbreiding heel Vlaanderen. Tientallen bestelwagens van aannemers werden geplunderd. De politie betrapte de twee op heterdaad. Bij huiszoekingen werd een vrachtwagen vol gestolen goederen gevonden. Ook die luxeauto’s zijn in beslag genomen.