Een eerste impressie van hoe zo'n wandelweg in de Hoefijzerlaan in Brugge er zou kunnen uitzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerste impressie van hoe zo'n wandelweg in de Hoefijzerlaan in Brugge er zou kunnen uitzien. © rv

Krijgt Brugge dan toch een Ramblas à la Barcelona?

Een wandelstraat onder de bomen, zoals Las Ramblas in Barcelona, maar dan in Brugge? Het ‘oude’ idee van huidig schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld) krijgt alvast een kans, want de stad wil een studie voor zo’n boulevard tussen ’t Zand en de Bloedput.

 1. Geen Persoone, Van Hecke of Claeys meer: culinair festival Kookeet wordt véél kleiner en kiest voor verjonging
  PREMIUM
  Brugge

  Geen Persoone, Van Hecke of Claeys meer: culinair festival Kookeet wordt véél kleiner en kiest voor verjonging

  Wat wordt aangekondigd als de crème de la crème van de Brugse gastronomie, het culinair festival Kookeet van zaterdag 24 tot en met maandag 26 september, dekt niet helemaal de lading. Sterrenchefs als Geert Van Hecke, Filip Claeys of Gert De Mangeleer ontbreken tussen de 31 chefs en ook van chocolatier Dominique Persoone geen spoor meer. “Ze zijn afgehaakt om heel uiteenlopende redenen”, zegt Lieve Moermans van organisatie Brugge Plus.
 2. Smedenstraat krijgt er straks een winkel vol LEGO bij: “Dit maakt winkelen in Brugge tot een nieuwe beleving”
  PREMIUM
  Brugge

  Smeden­straat krijgt er straks een winkel vol LEGO bij: “Dit maakt winkelen in Brugge tot een nieuwe beleving”

  Er komt - waarschijnlijk in september - een nieuwe winkel in de Smedenstraat bij. In het pand van Parfumerie Liberty’s opent een winkel vol LEGO-speelgoed. Géén flagshipstore zoals in steden als Amsterdam, Londen en Brussel, maar een zogenaamde monobrandstore. Dat is goed nieuws, meent ook het Brugse stadsbestuur. “Een fijne nieuwkomer voor deze straat”, zegt schepen Franky Demon (CD&V).
 3. VeloVeilig doorkruist Brugge: “Ongelooflijk onder de indruk van balkonrotonde aan het station en inspanningen die hier al geleverd zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  VeloVeilig doorkruist Brugge: “Ongeloof­lijk onder de indruk van balkonro­ton­de aan het station en inspannin­gen die hier al geleverd zijn”

  VeloVeilig-gezicht Stijn Vlaeminck heeft donderdag op zijn tocht door Vlaanderen Brugge doorkruist om aandacht te vragen voor fietsveiligheid. Begeleid door burgemeester Dirk De fauw en mobiliteitsambtenaar Bart Slabbinck maakte hij kennis met goede voorbeelden zoals de fietsersbruggen over de N31 Expresweg, de Passantenbrug en de balkonrotonde. “Brugge is heel hard veranderd”, merkt hij.