BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Korpschef Brugge over uitbundige kampioenenviering: “Je kan mondmasker niet afdwingen met waterkanon of matrak”

BruggeDe Brugse korpschef Dirk Van Nuffel begrijpt dat de supporters van Club Brugge gisteren een feestje bouwden nadat hun club kampioen werd. Dat zegt hij in een reactie aan onze redactie. Hij geeft ook aan dat het verbieden van het feest “geen optie” was. “Je kan een samenkomst van 2.000 mensen niet verhinderen. Als we dat hadden gedaan door offensief op te treden of met Friese ruiters, zouden de mensen nog dichter bij elkaar gekomen zijn.”

0 reacties

 1. Auberge de Herborist is na 20 jaar Michelinster kwijt, ook L.E.S.S. hoort er niet meer bij: “We begrijpen het niet, maar we zullen keihard werken”
  PREMIUM
  Brugge

  Auberge de Herborist is na 20 jaar Michelin­ster kwijt, ook L.E.S.S. hoort er niet meer bij: “We begrijpen het niet, maar we zullen keihard werken”

  En plots is Brugge drie sterrenzaken armer. Den Gouden Harynck is geen verrassing: de zaak sluit eind dit jaar immers de deuren. Maar voor L.E.S.S. op ‘t Zand duurde het sprookje amper twee jaar. En na 20 jaar moet ook Auberge de Herborist in Sint-Andries haar Michelinster afgeven. “Een complete verrassing. Maar we laten er onze wittebroodsweken niet door verbrodden”, zegt Evy Delaey.
 2. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.