Valerie speelt klarinet, Alexander piano, en hun tweeling Svea en Jolien klapt lustig mee.
Volledig scherm
Valerie speelt klarinet, Alexander piano, en hun tweeling Svea en Jolien klapt lustig mee. © Benny Proot

Koppel speelt elke avond muziek op straat: “Zo zien we of het goed gaat met de buren”

Elke avond, klokslag 20 uur, brengen Alexander Vanhaver (36) en Valerie Vereecke (32) een muzikaal moment in de Begoniastraat in Assebroek. Onder het goedkeurend oog van hun 7-jarige tweeling en de buren spelen Valerie - op klarinet - en Alexander - op piano - een liedje voor de hele straat. “Zo weten we dat alles nog goed gaat met iedereen”, zeggen ze.

 1. Echtgenoot vindt Isabelle (50) levenloos terug in slaapkamer: “Haar vader is op net dezelfde manier gestorven”
  PREMIUM
  Brugge

  Echtgenoot vindt Isabelle (50) levenloos terug in slaapkamer: “Haar vader is op net dezelfde manier gestorven”

  Ze was kerngezond, maar dinsdagmorgen stierf Isabelle De Grim (50) - mama van vier (plus)kinderen - thuis uit het niets. Haar man trof haar ’s middags dood aan in bed. De verslagenheid bij vrienden en familie is groot. “Isabelle was een levensgenieter pur sang”, zegt echtgenoot Philip (60). “Ze heeft veel uit het leven gehaald, maar ze heeft er te kort van mogen genieten.”
 2. Groen Brugge vraagt aandacht voor veiligheidsgevoel bij keuze van straten als openbare verlichting gedoofd zou worden
  Brugge

  Groen Brugge vraagt aandacht voor veilig­heids­ge­voel bij keuze van straten als openbare verlich­ting gedoofd zou worden

  Groen Brugge raadsleden Raf Reuse en Karin Robert stonden vrijdagavond met een kaarsje in de hand langs de Maalsesteenweg ter hoogte van de Vijversdreef. Met deze symbolische actie vragen ze aandacht voor het veiligheidsgevoel van meisjes en vrouwen op het openbaar domein. “Als de stad zou beslissen om de openbare verlichting in de randgemeenten te doven in ket kader van de energiecrisis, dan hoop ik dat er nagedacht wordt over de keuze van de straten.”