De koren warmen alvast de stemmen op.
Volledig scherm
De koren warmen alvast de stemmen op. © Benny Proot

Koor&Stem wil iédereen doen zingen in Concertgebouw: “Het helpt mensen uit hun isolement”

BruggeKoor&Stem West-Vlaanderen houdt op zondag 12 juni om 15 uur in het Concertgebouw van Brugge het evenement ‘Inclusiezingen tot morgenvroeg’. Vijf concertkoren nodigen iedereen uit om mee te doen.

 1. Maak kennis met de definitieve toekomst van de Sint-Godelieveabdij: “Chefs van nu laten je proeven van eeuwenoude gerechten”
  PREMIUM
  Brugge

  Maak kennis met de definitie­ve toekomst van de Sint-Godelieve­ab­dij: “Chefs van nu laten je proeven van eeuwenoude gerechten”

  Toerisme Vlaanderen heeft de definitieve plannen voor de Sint-Godelieveabdij in hartje Brugge klaar. Na meer dan 5.000 suggesties is een keuze gemaakt. Opvallend: het publiek wil geen traditionele B&B of commerciële horecazaak, maar heeft een andere invulling op het oog, die de abdij in ere houdt. Ondernemers die iets in de mogelijkheden zien, mogen zich melden.
 1. In deze Brugse padelclub mag je van rechtbank niet meer spelen op zondag en ’s avonds: “Een belachelijke beslissing”
  PREMIUM
  Brugge

  In deze Brugse padelclub mag je van rechtbank niet meer spelen op zondag en ’s avonds: “Een belachelij­ke beslissing”

  Opvallende uitspraak in de Brugse burgerlijke rechtbank: de rechter heeft in kortgeding beslist dat in de tennis- en padelclub KTC Azalea ’s avonds en op zondag geen padel meer mag worden gespeeld. De buren waren naar de rechter gestapt wegens hardnekkige geluidshinder. Tom Vuylsteke, voorzitter van KTC Azalea, reageert ontgoocheld. “Dit hadden we absoluut niet verwacht. Eén zure buur kan blijkbaar zoiets veroorzaken.”
 2. Gloednieuwe voetbalclub ‘De Brugse Voetbalvrouwen’ zoekt speelsters en trainer: “Minivoetbal wordt nog te vaak gezien als mannensport”
  PREMIUM
  Brugge

  Gloednieu­we voetbal­club ‘De Brugse Voetbal­vrou­wen’ zoekt speelsters en trainer: “Minivoet­bal wordt nog te vaak gezien als mannen­sport”

  Bruggelingen Helena Lema (27) en Saar Van Hevel (30) hebben onlangs De Brugse Voetbalvrouwen opgericht. Met dit initiatief richten ze zich tot vrouwen die graag minivoetbal zouden spelen op een recreatief niveau. Ondertussen hebben ze al vier trainingen achter de rug en zijn er al een vijftiental speelsters aangesloten maar het duo lanceert een oproep voor nog meer speelsters. Vanaf 2023 zouden ze immers graag een echte competitie uitwerken, en daarvoor hebben ze een tiental teams nodig.