De organisatoren van Koolkerke Kermis zijn maar wat blij dat het evenement kan doorgaan dit jaar.
Volledig scherm
De organisatoren van Koolkerke Kermis zijn maar wat blij dat het evenement kan doorgaan dit jaar. © RV

Koolkerke viert de vrijheid met late kermis

KoolkerkeNa een schijnbaar eeuwen durende pauze viert Koolkerke op zondag 26 september op het dorpsplein aan de Arendstraat dan toch zijn jaarlijkse kermis. Het wordt een feestelijk weekend.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Weduwnaar (76) die voor 25.000 euro werd opgelicht, krijgt geld terug, bende veroordeeld tot 30 maanden cel: “Ik was volledig van de kaart”
  PREMIUM

  Weduwnaar (76) die voor 25.000 euro werd opgelicht, krijgt geld terug, bende veroor­deeld tot 30 maanden cel: “Ik was volledig van de kaart”

  Twee jaar geleden werd een 76-jarige man uit Deerlijk op schandelijke wijze opgelicht door criminelen. De West-Vlaming verloor in de voorbije jaren zijn vrouw, zoon en twee kleindochters aan de ziekte van Huntington en net van die tragische levensloop maakten de daders misbruik. “Ze namen mijn laptop en bankkaart mee en plots was er 25.000 euro weg”, getuigt hij. De oplichters werden woensdag veroordeeld. En niet alleen voor het bestelen van de zeventiger.
  Brugge