Koningin Mathilde bezoekt de expo Memling Now in het Sint-Janshospitaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Mathilde bezoekt de expo Memling Now in het Sint-Janshospitaal. © Benny Proot

Koningin Mathilde op eigen initiatief al voor tweede keer dit jaar weer in Brugge: “Ze wilde expo rond Memling écht zien”

BruggeAl voor de tweede keer dit jaar heeft koningin Mathilde een blitzbezoek gebracht aan Brugge. In juni bezocht ze de Jan Van Eyck-tentoonstelling in het Groeningemuseum, vandaag was ze te gast in het Sint-Janshospitaal voor de expo Memling Now. “Ze wilde deze tentoonstelling echt zien", zegt museumdirecteur Till-Holger Borchert.

 1. “Ik krijg doodsbedreigingen. En ze gooien nog steeds eieren en stenen naar mijn voordeur”: pastoor Fernand (72) wil na vondst 15 mensen in koelcel meer dan ooit ‘zijn’ transmigranten helpen
  PREMIUM
  Zeebrugge

  “Ik krijg doodsbe­drei­gin­gen. En ze gooien nog steeds eieren en stenen naar mijn voordeur”: pastoor Fernand (72) wil na vondst 15 mensen in koelcel meer dan ooit ‘zijn’ transmi­gran­ten helpen

  “Weet je dat ik van al die mensen die bij mij komen een foto neem en wat gegevens verzamel? Als er dan iets met hen gebeurt of als ze iets mispeuteren, kan ik de politie of de hulpdiensten helpen.” Het nieuws dat zaterdag 15 transmigranten aan de dood ontsnapten in een koelcontainer in Zeebrugge, komt ook bij pastoor Fernand Maréchal (72) hard aan. Sinds maart werden er tussen de 1.200 en de 1.500 transmigranten opgepakt in Zeebrugge. Een bezorgde dorpsherder lucht zijn hart, in een periode waarin de nakende Brexit en de extra maatregelen in de haven voor extra zenuwachtigheid zorgen.
 1. Zeer grote brand verwoest landbouwschuur Philippine
  Play

  Zeer grote brand verwoest landbouw­schuur Philippine

 2. Youp van 't Hek oefent oudejaarsconference in Middelburg
  Play

  Youp van 't Hek oefent oudejaars­con­fe­ren­ce in Middelburg