Brugge: de Doornstraat wordt later dit jaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer
Volledig scherm
Brugge: de Doornstraat wordt later dit jaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer © Benny Proot

Knip in Doornstraat en Sparrenstraat uitgesteld door coronavirus: “De voorbereiding verloopt niet ideaal”

De proefprojecten met een knip in de Doornstraat in Sint-Andries en de Sparrenstraat in Assebroek zijn uitgesteld tot vermoedelijk half augustus. De ingrepen waren gepland tegen het sluipverkeer in die straten.

Eerder dit jaar gaf het stadsbestuur goedkeuring om twee straten te knippen. “We willen zo een rustiger én veiliger fietstraject tussen Brugge en Varsenare realiseren in Sint-Andries. In de Sparrenstraat in Assebroek willen we de hoge snelheden van het verkeer bannen”, legt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) nog eens uit. Omwille van de coronamaatregelen verloopt de voorbereiding van beide proefprojecten niet onder ideale omstandigheden. “Bovendien weten we niet of we de komende weken de politie kunnen inzetten om dit proefproject optimaal op te volgen”, vervolgt De fauw. “Het stadsbestuur stelt daarom beide proefprojecten uit tot vermoedelijk half augustus. Uitstel maar geen afstel, dus. De buurtbewoners zullen eind juni nog een bewonersbrief met de nieuwe timing en de beloofde praktische toelichting ontvangen.”

  1. Het eerste ‘coronaproof’ festival is een feit: met maximum 200 personen genieten van spektakel in amfitheater
    PREMIUM

    Het eerste ‘corona­proof’ festival is een feit: met maximum 200 personen genieten van spektakel in amfithea­ter

    Het familiefestival Campo Solar - tussen de maïsvelden op de grens van Damme en Brugge - keert deze zomer terug in een alternatieve vorm. De organisatie moest door de coronacrisis een streep trekken door het grote festival, maar blijft niet bij de pakken zitten. In juli en augustus zullen ze tóch optredens organiseren en bezoekers ontvangen, volledig volgens de regels en ‘coronaproof’.