Het educatief programma van het Brugse dolfinarium omvat onder meer een kort aaimoment met de dolfijn.
Volledig scherm
Het educatief programma van het Brugse dolfinarium omvat onder meer een kort aaimoment met de dolfijn. © Benny Proot

Klacht tegen ‘aaien met dolfijnen’ in Brugge: “Dit moet gewoon verboden worden”

BruggeDierenrechtenorganisatie Bite Back dient een klacht in bij de Commissie Dierenwelzijn over een vergunning voor het Brugse dolfinarium, waar bezoekers de dolfijnen mogen aaien. “Wij betwisten de pedagogische waarde hiervan. Het is puur commercieel gewin”, klinkt het. Volgens Boudewijn Seapark voldoet de vergunning aan alle strenge criteria. “Het aaien van de dolfijnen duurt 1 minuut tijdens een educatief programma van 90 minuten.”

 1. Producer van ‘Laat de zon in je hart’ viert 60ste verjaardag met muzikale vrienden in Brugs Concertgebouw: “En Willy Sommers zal erbij zijn”
  PREMIUM
  Brugge

  Producer van ‘Laat de zon in je hart’ viert 60ste verjaardag met muzikale vrienden in Brugs Concertge­bouw: “En Willy Sommers zal erbij zijn”

  De 60ste verjaardag van producer, componist en muzikant Patrick Hamilton uit Loppem zal in het voorjaar van 2023 niet onopgemerkt voorbij gaan. Liefst 1.200 mensen zijn uitgenodigd op dat feestje, dat plaatsvindt in het Concertgebouw in Brugge. Muzikale vrienden als Udo, Willy Sommers en Raf Van Brussel kruipen mee het podium op. “Zowat de hele Vlaamse muziekscène is ooit bij me langs geweest”, zegt hij.
 2. Man (35) dobberde twee dagen in bootje rond op zee met 23 transmigranten, maar wordt nu zelf veroordeeld als smokkelaar
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Man (35) dobberde twee dagen in bootje rond op zee met 23 transmi­gran­ten, maar wordt nu zelf veroor­deeld als smokkelaar

  Een 35-jarige Irakees is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en 184.000 euro boete voor mensensmokkel. Faiz A. dobberde samen met 23 andere transmigranten in een bootje twee dagen rond op de Noordzee. “We hebben de dood in de ogen gekeken”, vertelde Faiz A. (35) na de reddingsactie. Kort nadien bleek zijn rol bij de feiten helemaal anders dan verwacht.
 3. Gerechtelijk onderzoek naar dood van baby: politie houdt hele dag reconstructie in kinderopvang
  PREMIUM
  Brugge

  Gerechte­lijk onderzoek naar dood van baby: politie houdt hele dag reconstruc­tie in kinderop­vang

  Een leger aan politiemensen is zaterdag urenlang in de weer geweest in het Brugse kinderdagverblijf Hermelijn. Speurders hielden er een reconstructie in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de dood van een baby. Het kind stierf in maart dit jaar in het ziekenhuis, maar het gerecht wil onderzoeken of er iets fout liep in de crèche waar het verbleef. “Wij zijn met alles in orde, maar verlenen onze volledige medewerking”, klinkt het bij Hermelijn.