Volledig scherm
Een hele dag lang kan je de schaapscheerder aan het werk zien. © Benny Proot

Kindjes zien hoe schapen geschoren worden in Zeven Torentjes

De kinderboerderij De Zeven Torentjes in Assebroek viert de 35ste verjaardag van het schapenscheren. In 1984 werden de schapen van de stedelijke kinderboerderij er voor het eerst op een opendeurdag voor het publiek geschoren.

“Bij die gelegenheid trommelden wij voor het eerst vrijwilligers op om hun kunnen te tonen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld), die het schaapscheerfeest donderdag op gang schoot. “We verwachten doorheen de dag een paar honderd leerlingen die de sfeer van het werken met wol komen opsnuiven. Wol is een natuurproduct bij uitstek. We vinden het belangrijk dat jongeren, die vandaag hun kledij in alle mogelijke synthetische stoffen voorgeschoteld krijgen, met eigen ogen en handen kunnen zien en ervaren dat er iets zo eenvoudigs en aangenaams bestaat als wol.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Een 44-jarige man uit Roemenië riskeert vier jaar cel in de Brugse strafrechtbank omdat hij in amper drie maanden tijd liefst 21 senioren oplichtte met de zogenaamde wisseltruc. 17 keer lukte dat ook effectief, bij de overige keren bleef het bij een poging. I.G. sloeg meermaals toe in Brugge, Knokke, Roeselare, Ieper, Veurne, Lokeren en Antwerpen. “De man gebruikte telkens dezelfde list”, sprak de procureur. “Hij koos slachtoffers uit langs straat die meestal al een zekere leeftijd hadden bereikt. Hij sprak hen aan en hield hen een stuk van 2 euro voor. Dan vroeg hij die te wisselen. Als de slachtoffers hun portefeuille bovenhaalden graaide hij er geld uit en verdween. De man sloeg toe tussen 22 oktober 2018 en 22 januari 2019, tot hij in Brugge opgepakt werd. Het bleek dat hij speciaal het vliegtuig had genomen naar België om hier toe te slaan. Internationaal is hij immers al gekend. Zwitserland zoekt hem waar hij al 4 maal veroordeeld werd, en I.G. kreeg ook al straffen in Oostenrijk en Duitsland. Het is een internationale professionele dief.” Zijn advocaat heeft het niet zo begrepen. “Zijn strafblad telt in het buitenland en heeft hier geen waarde voor zijn straf hier, want hier is zijn strafblad blanco. En vier jaar cel is wel heel veel”, sprak hij. Vijf senioren stelden zich burgerlijke partij en eisten tussen de 50 en 550 euro terug. Vonnis op 17 juli.