De leegstand in de Katelijnestraat neemt toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De leegstand in de Katelijnestraat neemt toe. © Benny Proot

Katelijnestraat kreunt onder werken en corona: “Waar is de tijd dat toeristen hier zakken vol bier en chocolade kwamen halen”

Stevige wegenwerken én de coronacrisis erbovenop: de Brugse Katelijnestraat bloedt hevig. De uitbaters van de handelszaken, een mengelmoes van toeristische shops en gevestigde waarden, zien vooral af door het uitblijven van het toerisme. Tal van winkeliers sloten al de deuren. “Het is een drama”, zuchten ze.

 1. De beste cocktails van bekende bartender drink je bij je thuis, inclusief speciaal ijs en muziek: “Beleving moet áf zijn”
  Brugge

  De beste cocktails van bekende bartender drink je bij je thuis, inclusief speciaal ijs en muziek: “Beleving moet áf zijn”

  Zin in een gezellige avond thuis met een bloody mary en wat passende muziek erbij? Bar Ran in Brugge biedt vanaf deze week 18 cocktails en suggesties aan via takeaway. Wie een bestelling plaatst, krijgt meteen ook de playlist van de zaak mee naar huis. Garnituren en zelfs speciale ijsblokjes zijn eveneens inbegrepen. “Het plaatje moet compleet zijn”, zegt Ran, telg van de bekende cocktailfamilie Van Ongevalle. HLN helpt de horeca door alle takeaway te bundelen. Vul gerust jouw formule hier aan.
 2. Verstrenging op komst in West-Vlaanderen? Gouverneur overlegt met burgemeesters over extra maatregelen: “Tijd om op tafel te kloppen”
  West-Vlaanderen

  Verstren­ging op komst in West-Vlaanderen? Gouverneur overlegt met burgemees­ters over extra maatrege­len: “Tijd om op tafel te kloppen”

  Gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) houdt vanmiddag een online vergadering met de West-Vlaamse burgemeesters. Op tafel ligt een verstrenging van de coronamaatregelen in onze provincie. “Ik heb afgelopen weekend tijdens een wandeling tien man aan een tafel zien zitten zonder mondmasker. Zoiets kan eenvoudigweg niet door de beugel.”