Nick Spanhove, de 'Donald Muylle van de kaas', met persoonlijke filmpjes: "Video is de toekomst”.
Volledig scherm
PREMIUM
Nick Spanhove, de 'Donald Muylle van de kaas', met persoonlijke filmpjes: "Video is de toekomst”. © RV

Kaassommelier Nick wil met concept Vlaanderen veroveren: “Bij elke kaasplank wat info, zoals Donald Muylle doet met zijn keukens”

BruggeDe wijnsommelier kennen we allemaal. Je hebt er intussen die alles weten over water, terwijl ook de kennis voor thee een aparte ‘kenner’ verdient. Maar in Brugge heb je nu ook een kaassommelier. Nick Spanhove (35) slaagde er in deze tijden van digitaal winkelen in om van zijn passie zijn beroep te maken. “De kaasfanaat verdient persoonlijke aandacht. Iedere klant ontvangt van mij een persoonlijk spraakbericht via WhatsApp”, verklapt hij. Een reportage vanuit dé kaasprovincie in Vlaanderen.

 1. LEKKER LOKAAL. Robuusk: “Voorgerecht om vingers en duimen bij af te likken”
  PREMIUM
  Sint-Michiels

  LEKKER LOKAAL. Robuusk: “Voorge­recht om vingers en duimen bij af te likken”

  Cateraar Jeroen Borglevens lanceerde in het najaar z'n nieuw gastronomisch concept Robuusk. De chef-kok geeft in niet-coronatijden workshops in z'n atelier langs de Spoorwegstraat in Sint-Michiels en is ook in te huren voor feestjes thuis. Op internet is alvast niets dan lof te vinden over de afhaalgerechten van de personal chef. Reden genoeg om deze eens uit te testen. Lees hier meer van onze restaurantrecensies.
 2. Eindelijk oplossing voor Brugse ‘Spa-Francorchampsstraat’? “Dit is hoe we de snelheid er willen breken”
  PREMIUM
  Brugge

  Eindelijk oplossing voor Brugse ‘Spa-Francor­champs­straat’? “Dit is hoe we de snelheid er willen breken”

  Komt er een einde aan de aanhoudende discussie over het snelheidsprobleem in de Sparrenstraat in Assebroek? Vergeet alvast de gecontesteerde ‘knip’: het Brugse stadsbestuur wil de kwestie oplossen door een wegversmalling in te voeren. De parkeerplaatsen spelen daarbij een cruciale rol. En daar blijft het niet bij. “We hebben een plan om vrachtwagens weg te houden van de woonstraten en scholen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
 1. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet

 2. Klompenmaker Jaap in Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap in Heinkens­zand luidt de noodklok