In Sint-Leo Hemelsdale volgen ze aandachtig de livestream met VTM-nieuwsanker Birgit Van Mol.
Volledig scherm
In Sint-Leo Hemelsdale volgen ze aandachtig de livestream met VTM-nieuwsanker Birgit Van Mol. © Benny Proot

Jongeren krijgen Rode Neuzen-les van ‘meester’ Jonas Van Geel en Birgit Van Mol: “Het was grappig en confronterend tegelijk”

BruggeIn de middelbare school Sint-Leo Hemelsdale in Brugge hebben studenten donderdag een Rode Neuzen(k)uur ondergaan. Ze kregen via livestream les van ‘meester’ Jonas Van Geel. “Het was grappig en confronterend tegelijk", zegt Emma Vandenbussche uit 6 Humane Wetenschappen.

 1. “Ik krijg doodsbedreigingen. En ze gooien nog steeds eieren en stenen naar mijn voordeur”: pastoor Fernand (72) wil na vondst 15 mensen in koelcel meer dan ooit ‘zijn’ transmigranten helpen
  PREMIUM
  Zeebrugge

  “Ik krijg doodsbe­drei­gin­gen. En ze gooien nog steeds eieren en stenen naar mijn voordeur”: pastoor Fernand (72) wil na vondst 15 mensen in koelcel meer dan ooit ‘zijn’ transmi­gran­ten helpen

  “Weet je dat ik van al die mensen die bij mij komen een foto neem en wat gegevens verzamel? Als er dan iets met hen gebeurt of als ze iets mispeuteren, kan ik de politie of de hulpdiensten helpen.” Het nieuws dat zaterdag 15 transmigranten aan de dood ontsnapten in een koelcontainer in Zeebrugge, komt ook bij pastoor Fernand Maréchal (72) hard aan. Sinds maart werden er tussen de 1.200 en de 1.500 transmigranten opgepakt in Zeebrugge. Een bezorgde dorpsherder lucht zijn hart, in een periode waarin de nakende Brexit en de extra maatregelen in de haven voor extra zenuwachtigheid zorgen.
 1. Leerlingen op Ostrea kunnen ontdekken wie ze zijn
  Play

  Leerlingen op Ostrea kunnen ontdekken wie ze zijn

 2. Drugslaboratorium ontdekt in Westdorpe, vijf arrestaties
  Play

  Drugslabo­ra­to­ri­um ontdekt in Westdorpe, vijf arresta­ties