De jongen werd van zijn fiets gesleurd op de Vesten in Brugge
Volledig scherm
De jongen werd van zijn fiets gesleurd op de Vesten in Brugge © Benny Proot

Jongen (14) slachtoffer van diefstal met geweld op Brugse Vesten: daders sleuren tiener van fiets en schoppen hem in de ribben

BruggeEen 14-jarige jongen is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een diefstal met geweld in Brugge. De tiener reed met zijn fiets langs de Vesten, toen hij tussen de Kruispoort en Dampoort van zijn fiets werd gesleurd. De daders gingen aan de haal met de fiets, een headset en rugzak. “Het onderzoek loopt”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.

 1. Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”
  PREMIUM
  Brugge

  Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”

  Bekomen van de coronacrisis en gerustgesteld door de vele kerstbomen die voortaan de zwarte containers bedekken: de handelaars op de Brugse kerstmarkt kunnen vanaf vrijdag alleen maar positief vooruit kijken. Dat doen ze ook, want er heerst veel enthousiasme om eraan te beginnen. “Al zijn we ook benieuwd of de energiecrisis de portemonnee van de bezoekers vaker dicht zal houden”, zegt standhouder Dafne Van Windekens.
 2. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
  PREMIUM
  Ichtegem/Brugge

  LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

  Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.
 3. Noah (14) herstelt thuis na aanrijding met politiewagen in Brugge: “Hij heeft veel pijn, maar we nemen de agenten niks kwalijk”
  PREMIUM
  Brugge

  Noah (14) herstelt thuis na aanrijding met politiewa­gen in Brugge: “Hij heeft veel pijn, maar we nemen de agenten niks kwalijk”

  Op een boogscheut van zijn woning is zondagavond een 14-jarige jongen aangereden door een politiewagen. De patrouille van de Brugse politie reed met zwaailichten aan, maar kon een aanrijding met de tiener niet meer vermijden. “Noah had hevige rugpijn en kon zijn rechterbeen moeilijk opheffen", vertelt zijn mama. De tiener kan minstens een week niet naar school.