De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Proot

Jongeman slaat inboedel van ouderlijke woning kort en klein en valt politie aan: 7 maand voorwaardelijk

BruggeEen 19-jarige Bruggeling heeft een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden gekregen voor slagen en verwondingen aan de politie en weerspannigheid. D.D. verzette zich hevig tegen z’n arrestatie, nadat hij de inboedel van z’n ouderlijke woning had kort en klein geslagen.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 1. Tanguy (42) zit al vier jaar onschuldig in Cambodjaanse cel en krijgt levenslang: “Door één leugen en een schijnproces. Onbegrijpelijk”
  PREMIUM
  Brugge

  Tanguy (42) zit al vier jaar onschuldig in Cambodjaan­se cel en krijgt levenslang: “Door één leugen en een schijnpro­ces. Onbegrijpe­lijk”

  Al meer dan vier jaar zit Bruggeling Tanguy Taller (42) opgesloten in een Cambodjaanse cel. Onschuldig, bevestigde de man die hem aanvankelijk aanwees als opdrachtgever van drugssmokkel zélf in een schriftelijke verklaring. Alleen overleed die kroongetuige. Getuigen op een proces kon hij niet meer. En dus kreeg Tanguy zopas te horen dat zijn levenslange celstraf wordt bevestigd. Een reconstructie.
 2. Jonge West-Vlamingen zijn met beursapp 1 van 1.000 meest trending bedrijven: “Gezondheid en geld zijn belangrijk in het leven. Met dat laatste kunnen wij helpen”
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  Jonge West-Vlamingen zijn met beursapp 1 van 1.000 meest trending bedrijven: “Gezondheid en geld zijn belangrijk in het leven. Met dat laatste kunnen wij helpen”

  Hun applicatie ‘Beurzbyte’ wordt pas volgende maandag wereldwijd gelanceerd, maar nu al staat de start-up van de twee West-Vlamingen Niels Soete (25) en Pedram Parhizkari (32) tussen de 1.000 meest trending start-upbedrijven van het moment. Het jonge bedrijf zegt de kloof tussen de gewone man en de financiële markten te willen verkleinen. “Iedereen moet toegang krijgen tot de beurs, en wij willen mensen helpen de juiste keuzes te maken", zeggen ze.
 3. Oplossingen voor bruggenmiserie plots in sneltempo in zicht? Nu ook studie voor nieuwe Kruispoortbrug opgestart
  Brugge

  Oplossin­gen voor bruggenmi­se­rie plots in sneltempo in zicht? Nu ook studie voor nieuwe Kruispoort­brug opgestart

  Het lijkt erop dat de bruggenmiserie in Brugge nu – eindelijk – in sneltempo aangepakt wordt. De Vlaamse Waterweg nv laat nu ook een studie uitvoeren voor de realisatie van een nieuwe Kruispoortbrug. Eerder deed het dat al voor een nieuwe Krakelebrug en later dit jaar start ook de bouw van een nieuwe Steenbruggebrug. Eind dit jaar moet de studie afgerond zijn. “Dit is ook een kans om de verkeersknoop op onze Ring aan te pakken”, meent burgemeester Dirk De fauw.