Jong CD&V Brugge pleit voor geluidjes bij vuilnisbakken.
Volledig scherm
Jong CD&V Brugge pleit voor geluidjes bij vuilnisbakken. © JVM

Jong CD&V Brugge wil vuilnisbakken met een ‘geluidje’: “Zo zullen mensen minder afval op straat gooien”

Om het dumpen van afval op straat aan te pakken, pleit Jong CD&V Brugge ervoor om de openbare vuilnisbakken uit te rusten met een ‘geluidje’. “Onderzoek toonde aan dat mensen zo worden gestimuleerd om hun afval in die vuilnisbak te deponeren”, zegt voorzitster Febe Baekelandt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. LEKKER LOKAAL. De Zevende Hemel in Brugge: “Buiten eten is aangewezen, maar hier is dat geen straf”
  PREMIUM

  LEKKER LOKAAL. De Zevende Hemel in Brugge: “Buiten eten is aangewezen, maar hier is dat geen straf”

  Net 25 jaar staan Annick en Oleg van restaurant De Zevende Hemel ten dienste van hun klanten op het Brugse Walplein. Zijn ons voorgegaan: voormalig premier Yves Leterme, tv-persoonlijkheid Geena Lisa, acteur Colin Farrell uit ‘In Bruges’ en de Australisch-Brugse artiest Gotye. We gaan na of de gevestigde waarde iets aan kwaliteit heeft ingeboet. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 2. Beelden tonen hoe Lijnbus in water rijdt in Brugge: chauffeur en twee passagiers naar ziekenhuis

  Beelden tonen hoe Lijnbus in water rijdt in Brugge: chauffeur en twee passagiers naar ziekenhuis

  Langs de Bevrijdingslaan in Brugge is donderdagmiddag even voor 12 uur een bus van De Lijn in het water beland. De chauffeur en twee passagiers werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de eerste vaststellingen moest de bus uitwijken voor een aankomend voertuig, zo is ook op camerabeelden te zien. Vlak daarna reed ook een prioritaire brandweerwagen die op weg was naar een interventie. “Uit de verhoren zal moeten blijken hoe het ongeval juist gebeurde”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.