Volledig scherm
Bar Bulot by Hertog Jan*** is de gloednieuwe à la carte-brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Aan het roer staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere. © Kris Vlegels

Joachim Boudens en Gert De Mangeleer openen Bar Bulot by Hertog Jan***

Bar Bulot by Hertog Jan*** is de gloednieuwe à la carte-brasserie van topchef Gert De Mangeleer en topsommelier Joachim Boudens. Oorspronkelijk ontstaan als tijdelijk seafoodrestaurant afgelopen zomer, is Bar Bulot vandaag “een volwaardig restaurant dat zowel vis- als vleesliefhebbers verleidt”, zo klinkt het in een persbericht. Bar Bulot opent zijn deuren op woensdag 23 oktober.

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden afgelopen zomer met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. Het tijdelijke restaurant heropent zijn deuren nu definitief, compleet met een vernieuwd interieur en een nieuwe kaart.

Om hun brasserieplannen vorm te geven kozen ze dus de plek uit waar het voor hen allemaal begon. “Dankzij de stijlvolle aankleding en warme sfeer waan jij je hier in een grootstedelijke klassebrasserie. Dankzij de nostalgische brasseriesfeer wordt Bar Bulot een plek waar alles mogelijk is: een zakelijke bespreking, een weerzien met vrienden, een romantische tête-à-tête of genieten met de hele familie”, zo klinkt het.

Volledig scherm
Door hun passie, kennis en ervaring slagen Gert en Joachim erin de beste producten te combineren met een ongedwongen gastvrijheid. In hun zoektocht naar eenvoud streven ze, samen met hun team, resoluut naar perfectie. © Kris Vlegels

Aan het roer van Bar Bulot by Hertog Jan*** staan gastheer Maxime Depreitere en Chef Pieter Lefevere die aan Frans-Belgische signatuurgerechten als tomaat garnaal en tournedos au poivre een hedendaagse uitvoering geven. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen. Voor wie het wat meer mag zijn is er de exclusieve selectie “trésors de la cave” van Hertog Jan***. 

“Of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of een zitje op het terras – dat vanaf de lente toegankelijk is – in Bar Bulot geniet je steevast van onvervalste brasserieklassiekers. Alles uiteraard van een superieure kwaliteit, met een hoge afwerkingsgraad en met oog voor detail, zoals je dat gewoon bent van het Hertog Jan-team.”

Volledig scherm
Het interieur van Bar Bulot by Hertog Jan***. © Kris Vlegels
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Filipijnse moeder weigert kind al 3 jaar terug te laten keren naar de vader: rechter geeft haar 3 jaar cel

    Filipijnse moeder weigert kind al 3 jaar terug te laten keren naar de vader: rechter geeft haar 3 jaar cel

    Een 38-jarige vrouw uit de Filipijnen heeft in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van 3 jaar gekregen voor parentale ontvoering. Sheryl R. vertrok 3 jaar geleden met haar 5-jarig dochtertje naar haar thuisland en weigert het kind sindsdien te laten terugkeren naar haar vader in Brugge. “Met een effectieve celstraf hoopt de rechtbank een einde te maken aan de parentale ontvoering.”