Jan De Bruyne (rechts) , hier samen met Daisy Claeys en Johan Brandt bij de voorstelling van het bier dat gebrouwen werd om 20 jaar ‘t Brugs Beertje te vieren in 2003.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan De Bruyne (rechts) , hier samen met Daisy Claeys en Johan Brandt bij de voorstelling van het bier dat gebrouwen werd om 20 jaar ‘t Brugs Beertje te vieren in 2003. © Benny Proot

Jan De Bruyne (77), oprichter van het beroemde ’t Brugs Beertje, overleden: “Een café zonder vat pils onder de tap... Dat zou niet lang duren, dachten velen”

BruggeJan De Bruyne, oprichter van het internationaal bekende café ‘t Brugs Beertje in de Kemelstraat, is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij en zijn toenmalige vrouw Daisy Claeys namen in 1983 het risico om een kroeg zonder pils te openen. Het werd een ongekend succesverhaal.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. KIJK. Motorfietser haalt halsbrekende toeren uit in en rond Brugge: politie opent onderzoek naar influencer die beelden deelde

  KIJK. Motorfiet­ser haalt halsbreken­de toeren uit in en rond Brugge: politie opent onderzoek naar influencer die beelden deelde

  De politie is een onderzoek gestart naar een jonge influencer. De jongeman heeft 164.000 volgers op Instagram en meer dan 400.000 mensen bekijken zijn filmpjes op TikTok. Daarop is te zien hoe een motorrijder halsbrekende toeren uithaalt op de openbare weg. “Maar ik plaats die filmpjes alleen maar. Ik ben die motorrijder zelf niet”, zegt de eigenaar van het account. Oordeelt u vooral zelf.
  Brugge