Minister Jan Jambon overhandigde het certificaat aan burgemeester Dirk De fauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Jan Jambon overhandigde het certificaat aan burgemeester Dirk De fauw. © Filip Vanden Berghe

Jambon benoemt Musea Brugge tot cultureel-erfgoedinstelling: “Brugge is een merknaam waar Vlaanderen wereldwijd mee kan uitpakken”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kwam zaterdag naar Brugge om er Musea Brugge officieel aan te duiden als cultureel-erfgoedinstelling. Musea Brugge is daarmee de derde in Vlaanderen, na M HKA en KMSKA uit Antwerpen. “Het is een ongelooflijke eer voor onze stad en het toont aan hoe belangrijk onze musea zijn”, reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

  1. Broer van ex-voetballer Anthony Van Loo (33) kreeg een nieuw hart: “Angelo krijgt nu een tweede leven, ik kreeg indertijd de kans op een carrière”
    PREMIUM
    Assebroek/Loppem

    Broer van ex-voetballer Anthony Van Loo (33) kreeg een nieuw hart: “Angelo krijgt nu een tweede leven, ik kreeg indertijd de kans op een carrière”

    Angelo Van Loo (35) heeft woensdag in het UZ Leuven een nieuw hart gekregen. Tweeënhalf jaar lang stond hij op een wachtlijst. De Bruggeling kampte met dezelfde aandoening als z’n broer Anthony (33), die dankzij een implantaat tien jaar lang profvoetballer was. Tot hij in 2018 ineenzakte op het veld. “De operatie van mijn broer kwam net op tijd”, vertelt Anthony. “Enkele maanden geleden waren we hem bijna kwijt.”