Minou Esquenet (midden) overhandigt het pakket aan directeur Hans Rigauts (links).
Volledig scherm
Minou Esquenet (midden) overhandigt het pakket aan directeur Hans Rigauts (links). © Benny Proot

IVBO schenkt medische pakken en gelaatsschermen aan AZ Sint-Jan: “Ze zijn welkom”

Afvalintercommunale IVBO stelt aan ziekenhuizen een honderdtal pakken ter beschikking die medische bescherming kunnen bieden. Ze geven ook gelaatsschermen. Vrijdag werd een lading bezorgd aan AZ Sint-Jan in Brugge.

“Deze pakken en gelaatsschermen kunnen we ter beschikking stellen zonder aan onze strategische voorraad te raken”, zegt IVBO-voorzitter Minou Esquenet (CD&V). “We hebben ze nu niet nodig en ze kunnen op dit moment best ingezet worden waar ze hun nut bewijzen. Ik ben ook ongelooflijk trots op de motivatie van al onze medewerkers die onmiddellijk klaarstaan om dergelijke initiatieven mogelijk te maken. Ondertussen kreeg ik ook al bevestiging van medisch directeur Marco Lanckneus van AZ Sint-Jan dat dit materiaal heel welkom is.”

  1. ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslaggeving terug: “Qua levenskwaliteit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”
    PREMIUM

    ‘Wielerman’ Renaat Schotte kijkt na 25 jaar verslagge­ving terug: “Qua levenskwa­li­teit komen maar weinig steden aan de enkels van Brugge”

    Zijn trillende stem op de motor als weer eens een nieuwe kasseistrook wordt aangesneden, behoort net als de Vlaamse klassiekers stilaan tot ons erfgoed. Maar het coronavirus gooit roet in het eten. Wielerliefhebbers blijven op hun honger zitten om zich te verlekkeren aan de heerlijke tussenkomsten van ‘wielerman’ Renaat Schotte (51) uit Brugge. Hij zit 25 jaar in het wiel van de renners. “Dit beroep heeft me de hele wereld doen zien.”