Albert Billiet is al ruim twintig jaar vrederechter van het vierde kanton in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Billiet is al ruim twintig jaar vrederechter van het vierde kanton in Brugge. © Benny Proot

INTERVIEW. Albert Billiet (64) duikt op in het nieuwe VTM-programma ‘Vrederechters’: “De Bruggeling is aan het verarmen en verzuren”

BruggeNog een tweetal jaar en dan gaat de Brugse vrederechter Albert Billiet (64) met pensioen. Van uitbollen is echter nog geen sprake. Sinds woensdag duikt de magistraat op in het nieuwe VTM-programma ‘Vrederechters’. Om zijn job onder de aandacht te brengen, maar vooral ook om aan de alarmbel te trekken. Nog maar eens. “Het gaat niet goed met de Bruggeling en met justitie”, waarschuwt Billiet. Een gesprek met een gedreven magistraat over zijn ontmoetingen met de Lappersforters, de schoonheid van zijn job en de uitdagingen van de toekomst.

  1. Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”
    PREMIUM
    Brugge/Bredene

    Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”

    “Het is zot, echt zot.” Nog geen dag nadat hij zijn laatste triatlon aflegde op het magische eiland La Graciosa, het kleinste van alle Canarische eilanden, moet Matthieu Bonne (28) bekomen van zijn stunt. Want wat Matthieu van plan was, had nog niemand hem ooit voorgedaan: 30,88 kilometer zwemmen, 1.441,6 kilometer fietsen en 337,56 kilometer lopen en dat op 8 dagen tijd op de 8 eilanden. “Ik had maximaal drie uur nachtrust en kreeg meermaals hallucinaties door de vermoeidheid.”