De voorstelling van de nieuwe schaatspiste zonder ijs.
Volledig scherm
De voorstelling van de nieuwe schaatspiste zonder ijs. © Benny Proot

Interesse in nieuw winterdorp is nu al groot

De stad Brugge gaat op zoek naar een uitbater voor het nieuwe Winterterras in het Minnewaterpark. Dat terras houdt twee uitbatingen in: die van de nieuwe kunstijspiste én het aanpalende pop-upterras. “De interesse is nu al groot voor de horeca-uitbating”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Een kostbare sax, gemaakt van bomhulzen? Ook Phare de Vie laat zich verleiden door instrumentenbouwer: “Pak bestellingen gehad tijdens lockdown”
  PREMIUM

  Een kostbare sax, gemaakt van bomhulzen? Ook Phare de Vie laat zich verleiden door instrumen­ten­bou­wer: “Pak bestellin­gen gehad tijdens lockdown”

  Het bekende Brugse restaurant Phare de Vie pronkt met een uniek designstuk: een saxofoon, gemaakt uit bomhulzen. Dergelijke bijzondere muziekinstrumenten worden vervaardigd door Bruggeling Karel Goetghebeur, die er ondanks de coronacrisis opvallend meer verkocht dan anders. “Bijna alle 193 saxofoons zijn besteld", zegt hij. Sterk, als je weet dat één exemplaar 5.000 euro kost.
 2. Brugse studentenclubs maken zich op voor atypisch academiejaar: “Vrezen minimale opkomst van nieuwe leden”
  PREMIUM

  Brugse studenten­clubs maken zich op voor atypisch academie­jaar: “Vrezen minimale opkomst van nieuwe leden”

  De Brugse hogescholen en studentenclubs bereiden zich voor op wat wellicht het meest bijzondere academiejaar in de recente geschiedenis wordt. Geen doopfeesten, fuiven of cantussen voor de leden van de studentenclubs, wel evenementen die volledig coronaproof moeten verlopen. “We vrezen dat de opkomst van nieuwe leden dit jaar minimaal zal zijn", zegt Sheena Oversteyns van studentclub Brihos.